Stop dreaming start living, stop thinking start believing.


1 december imorgon!

Glömde berätta att kvällen också spenderades framför bonde söker fru!
Oj oj nu är det endast ett avsnitt kvar, sorgligt!
Men imorgon börjar julkalendern och jag får öppna min första påse med en kindermaxi och en lapp från någon av mina vänner! Kommer ha världens chokladsug hela tiden nu i jul efter att ha ätit en kindermaxi varje dag fram till julafton, heheee.. Men det ska vara gott och leva!

Kan inte fatta att det 1 december imorgon och vi har 11 grader varmt, nej jag njuuter.
Igår köpte jag mig Beyoncés parfym Heat Rush, ååh den luktar så gott! Köpte mig även nya rakhyvlar så jag kan vara skitjävlasnygg på julbalen, ah det kommer bli så grymt, ska försöka ta massa bilder!

Nu måste jag göra mig i ordning om jag ska upp tidigt imorrn och kolla julkalendern hehe, natti.


Ser fram emot lördag!

Är så taggad på livet just nu, haha mit liv är seriöst i världens bergochdalbana. Igår kväll satt jag och grät och saknade Mamma, Elin och Sanna så mycket att jag inte visste var jag skulle ta vägen.
Idag berättade Claes, en av våra houseparents att han behövde barnvakt på fredag kväll! Oj vad jag tog chansen! Ska barnvakta i tre timmar och allt jag behöver göra är att titta på idol och äta popcorn med söta barn. Så får lite pengar då, så då tänkte jag att jag lika gärna kunde gå på julbals-efterfesten också som kostar 35 euro. Hade inga tankar på det först men igår kväll sa Linda att hon trots allt tänkte gå och jag har velat hit och dit i många timmar idag, eftersom många av mina andra vänner inte ska gå. Men så täntke jag vafan, hur många gånger lever jag just detta liv? Hur många år är jag i Belgien? Det är väl bara och köra all in detta år, fasiken vad kul det ska bli!

Så nu har jag mitt glittrande VIP-band i plånboken och är mer taggad än någonsin, det här blir så bra!
Paris är också bokat och klart, eller okej förskottsbetalningen ska bara in men sen är det spikat!!
17 - 20 maj, åh det ska bli så vansinnigt grymt! Längtar så sjukligt!


"The best things in my life aren't things"


"Mat är min passion här i livet"


Hej världen. Jag klickade mig precis in på youtube och hörde att min granne här på slottet lyssnade på något akustiskt så jag sökte på acoustic och första låten som kom upp var denna.
Har på högsta volym just nu och bara njuter. Livet känns bra, jag umgås med dom männsikor jag gillar och många skratt delas dagar in och dagar ut. Jag trivs helt enkelt just nu.
På lördag är den årliga julbalen och det kommer bli så häftigt. Ser sjukt mycket fram emot det, en bal på slottet med alla gymnasieelever.. kan det bli bättre? Och sen blir det party inne i Bryssel natten lång.
Nej jag ska försöka göra denna lördag till en oförglömlig lördag.

Skolan rullar på, idag hade jag svenskaföredrag och imorrn har jag historiaredovisning om alla i gruppen är friska och så, vi håller tummarna! Om en timme börjar pojkvänsakademin och jag har bokat tv'n, det här blir bra.
Ska moffla i mig mina american cookies också typ, hehe. Älskar att äta ♥

Carrefour

Hellu, ska strax kila ner till skrivstugan mest för att få lite läxor gjort, annars sitter jag bara på internet med massa annat hehe. Men japp, efter det ska jag och Linda cykla till stora Carrefour, hon ska hitta lite kuddar och jag ska hitta ett bra kollegeblock som jag kan ha till alla mina anteckningar för företagsekonomi B-kursen som började idag, kommer behöva anteckna så sjukt mycket för att hänga med! Kommer såklart komma hem med tusen grejer till men det får man liksom räkna med om man åker till stora Carrefour..

Har också köpt julklapp till Linda nu!! Kan knappt hålla mig för att säga vad det är, men jag ska vänta.
Hoppas bara att hon blir glad, men jag tror det blir grymt!! :D wihoo.

Hej så länge.


Youngblood - Blame it on you

Gulligt pojkband som tydligen ska vara med i melodifestivalen, slår vad om att Rix FM kommer plåga Sverige med denna låt om några dagar. Jag börjar redan tröttna på den efter att ha lyssnat en gång haha, men gulliga är dom ju faktiskt..


Adventskalender med hjälp av mina fina vänner


Vill bara tala om för er hur fina vänner jag har här nere i Belgien.
Igår skulle Lovis, Michelle och Anniken till Carrefour så passade på att fråga Lovis om hon kunde köpa mig 24 st små kindermaxi till mig, vilket hon kunde vara snäll och göra så jag slapp gå själv.
På kvällen kom Erika och Martin (två av trillingarna) och hälsade på oss på slottet och då fick vi idén att vi skulle ordna min adventskalender med dom här 24 kindermaxisarna som jag hade och mycket riktigt, det gjorde vi!


Linda, Martin och Erika satte sig ner och skrev tillsammans 24 lappar med citat eller roliga saker jag skulle göra eller bara tänka på varje dag. Därefter klippte vi ur lite tyg jag hade i skåpet och gjorde fina små påsar med en kindermaxi och en lapp i varje. Så himla glad är jag som har dessa vänner som hjälpte mig med detta, nu har jag en kindermaxi och en lapp att se fram emot varje dag fram till julafton!

Det ska tydligen snöa i Sverige..


Folk verkar ha delade meningar om snön, vissa är glada andra inte.
Jag är i vare fall glad att jag är bosatt i Belgien just nu, haha.
Jag är glad om jag får en vit jul men sen räcker det.
Söndagen har annars bara bestått av långpromenad, datorn och tvplay-tittande.

Julmys

Åh vilken mysig dag! Julmusik och pepparkaksbak med svensk pepparkasdeg, och glögg och julmust på det! Och mandariner och marsipan, åååh vilken underbar dag! Vi har  sprungit runt och satt upp mysiga slingor i korridorerna, lindat runt dom i trappan, på nedre våningen finns en julgran och alla har fått en varsin adventsljusstake att ha i sina fönster. Så mysigt allt är! Åh, nu skulle det nästan vara lite mysigare med snö också, heh. Men nej bara det är vitt när jag kommer hem till Sverige! Hihi.

Nu ska jag ner och äta middag. Denna låt är mysig, den ska Frida sjunga solo på våra luciauppträdanden,
kommer bli sjukt fint! Hej så länge.






Mys i mitt rum nu!

Hehe bra bild.


Det blir julpyssel idag!

Halloj, fredagskvällen spenderades på slottet med svenskar, finskar och en norsk. Det började med spelet Risk som snabbt gick över till spelet Alias som senare blev anden i glaset till att därefter utforska slottet. Slottet är sjukt stort och vi hittar nya dörrar varje dag känns det som,  det märks verkligen att det här slottet har en historia. Ska berätta mer en annan dag!

Idag blir det julpyssel på slottet och vi ska baka och dekorera slottet och ååh så mysigt det ska bli!
Men först ska jag och Linda vara hurtiga och ta oss ut för att springa lite. Vi hörs!


Simple food day

Hejsan! Jag har en håltimme just nu, eller lektionsfri arbetstid som lärarna säger.
Men jag pluggade lite imorse så tar och skriver ett inlägg istället!

Idag är det den 25 november och vår skola medverkar med hjälp av två elever i gym 3 i "Simple food day". Det går ut att tänka på dom fattiga ländera och dom människor som inte får mat varje dag, så idag fick vi ris, linser och vatten till lunch. Jag tycker det var ett bra projekt för man uppskattar det man har mer då, många elever blev tillexempel besvikna över att vi inte fick någon saft, eller någon sallad eller ens en frukt idag.
Men riset var faktiskt gott och med tanken att skolan denna dag sparar in så mycket pengar så att dom har råd att mata 1560 barn så kändes det inte så jobbigt.

Jag gillar våra mattanter måste jag också säga, väldigt trevliga!
Idag hade dom pyntat matsalen med flaggor från olika länder så att vi skulle tänka på dom fattiga barnen och när det var halloween var hela matsalen pyntad med halloween-dekorationer och mattanterna hade klätt ut sig till häxor. Ja dom är väldigt glada och lyssnar alltid på musik som dom brukar sjunga med och dansa till. Det gör det mycket trivsammare att äta när folk runt om en är glada.


Coca Cola design


Designmuseum i Gent.

Idag har jag och min Art-grupp och alla andra i åkurs 8-9-10 som läser Art varit på ett designmuseum, som ligger i Gent. Det tog ungefär 1.5 timme dit med buss och precis som alla andra städer i Belgien så var Gent väldigt fint! Designmuseet som bestog av 4 våningar med olika teman var också intressant, den mest intressanta våningen var den som handlade om Coca Cola. Man kunde se alla designer olika flaskor genom tiderna hade haft och man kunde läsa en massa intressant kuriosa fakta, som att "Coca Cola" var det ordet som blivit flest gånger sagt efter ordet "OK". Men jag föredrar att berätta med bilder så slänger upp lite bilder nu!








Stephanie och Roxanne

Vi fick med oss en lunchpåse med mackor, jouice, äpple, vatten och en våffla såklart. Standard.

Uppskattar dagen! Nu ska jag och Linda bege oss ut på en springtur.
Vi hörs!

Tvätta och titta på bonde söker fru

Halloj! Klockan 20.00 idag gick bonde söker fru avsnittet på tv där bönderna skulle välja sin fru, vet ni hur mycket jag och Linda hade sett fram emot detta avsnitt eller?! Och så var tvrummet upptaget..
Jaja vi får väl kolla på tv4play tänkte vi och när vi sedan skulle se avsnittet på internet så visade det sig att det numera bara var tillgängligt i Sverige?!?! fml tänkte jag och googlade runt lite och tänkte att jag skulle hitta avsnittet någonstans.. tillsist ser jag att det sänds idag igen klockan 00.00 - 01.00 på tv, wohoo.

Så idag prioriterar vi minsann bonde söker fru och inte sömn. Kommer inte somna förns vid halv två inatt, känns lite jobbigt med tanke på att jag ska till Gent imorgon med min bildgrupp, vi ska till ett designmuseum där, det blir nog kanonkul! Så vill ju vara pigg då, menmen. Det går inte att missa detta "bonde söker fru"-avsnitt!

Idag har jag och Linda tvättat.
Mjukiskläder är det bästa som finns efter en dag i skolan, komma upp på slottet och bara byta om till goa kläder.
Om tjugo min börjar avsnittet! Hela slottet sover typ, men inte vi. Tjoho.

Bryssel stad

Halloj! Tänkte att jag skulle lägga upp några av dom bilder jag tog inne i Bryssel idag när jag letade klänning till julbalen, kom dock hem med en massa annat också hihi.

Fint med juldekoration i galleriorna, känns helskumt att det snart är jul när jag fortfarande inte sett skymten av snö och fortfarande går runt med min höstjacka bara. Att ens tänka tanken på att börja inhandla julklappar känns ju bara galet.

Lunch på Pita City, kyckling och sallad till fyllning satt fint i magen.



Fina hus på Grand Place, eller får man kalla det hus?

Jag och älskade forever21♥

Forever21

Sjukt tuff godisaffär.

Och här inne blev jag lite pressad till att köpa 250 gram belgisk fin choklad efter att ha provsmakat choklad hehe.

Kom hem med bl.a. detta, 3 par trosor, 2 asiktsmasker, nagelkit typ, brushes eller vad man säger och en klänning till julbalen, den är dock mycket finare i verkligheten, bilden ljuger då min kamera har svårt för röda färger typ, hehe.. promes.

Bilder från dagens trip till chokladfabriken

Jag är helt slut. Slut i huvudet, slut i kroppen, helt jävla slut haha.
Idag har varit en bra dag, spännande att åka buss på Bryssel smala gator må jag säga, trodde ett tag att hela bussen skulle gå i tu. Men både jag och bussen klarade oss fint.

Besöket hos chokladfabriken, var väldigt intressant! Snubben som visade oss hur allt gick till, gjorde många provsmak i chokladsmeten och det gjorde han med fingrarna, jajemensan! Men fin choklad var det och den lilla chokladfabriken hade vunnit många priser i bästa kvalitet. 85% av företagets inkomster bestod av exporter till utlandet bl.a. Japan, några skandinaviska länder och säkert Amerika också.

Hela boardingen åkte buss in till chokladfabriken och här har vi Gabbi, Alex och Sofie.

Här har vi Gisela och Lisa. Väldigt glada!

Utanför chokladfabriken som låg mitt ute i ingenstans fick jag lust och säga, men det var ju inne i det gigantiska Bryssel kom jag på.

Glada norkskor, Nora och Henriette.

Kakaobönor.


Och vi fick smaka..

Sedan gjorde man tydligen såhär, han var en mästare på att blanda smeten eller vad det kallades, han skulle få chokladsmeten till exakt 32 grader och för att veta när den var 32 grader kollade han temperaturen med läpparna eftersom dom också är 32 grader varma naturligt. Yes hey hehe.

Smaka mer choklad..

Choklad i väntan på fyllning.

Fyllning, smörkräm tror jag.

Färdig choklad, sjukt gott.

Jag och Linda, glada såklart!

Och här är en av hans butiker i Bryssel, många passade på att handla.

Och sist så fick vi en varsin choklad. Många glada miner.

Jag och många andra stannade kvar i Bryssel och shoppade efter denna trip, så lägger upp mer bilder senare ikväll, äntligen massa nya bilder right? Så känner i varje fall jag.

Enjoy, vi hörs!

Fartfylld resa är bara förnamnet

Det har gått 3 månader och 2 dagar sedan jag flyttade till Belgien. Under den tiden har jag hunnit med så sjukt mycket, tror aldrig jag har gjort så mycket på så lite tid tidigare i mitt liv.

Jag har lärt känna mig själv bättre än någonsin under min tid här, jag har blivit bekant med ytterliggare 100 pers och lärt känna i varje fall 5 av dom, min relation till mina föräldrar har blivit bättre än någonsin, jag har sett mycket av Europa på min resa ner hit, jag har dansat fötterna av mig på nattklubbar och upplevt "vadbralivetär-känslan" många många gånger, jag har samtidigt gått igenom dom jobbigaste perioderna i mitt liv här och längtat hem mer än någonsin, gråtit ensam, gråtit tillsammans, gjort slut med min pojkvän men trots det bevarat den bästa vänskapen, jag har åkt dom sjukaste karusellerna och argumenterat med dom drygaste tågkonduktörerna, jag har mött alla typer av människor känns det som, jag har stått i sega kassaköer, jag har haft gudomliga smakupplevelser, jag har slösat pengar som aldrig förr, jag har sprungit många kilometrar och jag har klagat och gnällt över mycket, jag har skrattat både med och åt folk, jag har till och med fått ett belgisk ID kort samt ett sjukförsäkringskort, jag börjar med andra ord känna mig hemma här.

Som ni hör har jag varit med om en hel del, och tanken på att jag snart gjort klart min första termin här är skrämmande. Tiden går fort och det gäller att ta vara på varje minut.
Bjuder på 2 bilder, en på mitt IDkort och en på min hippieplanch som jag har på väggen, diggar den.

I like how it feels


Jag har nog alltid gillat honom lite omedvetet.
Minns när jag var 12 år och sprang på barndisco och Enriques första kända låt "Ping Pong Song" spelades ut högt genom högtalarna. Då mådde jag bra, lika bra mår jag idag när jag lyssnar på denna låt.
Kinesen i slutet (5.26) är förresten äkta lycka.

NRJ Brussel Online Radio

http://tunein.com/tuner/?StationId=2793&
Klicka på länken för en bra radiokanal.

Laddade ner ytterliggare en gratisdesign som jag sedan har suttit och klippt och klistrat länge på så att den ska bli så personlig som möjligt, och nu känns det äntligen bra tror jag! Så här får det se ut ett tag framöver nu..

Lyssnar också på NRJ Brussel Online Radio i självaste nuet, musik är verkligen något som Belgien kan.
Kommer sakna det mest typ när jag väl åker härifrån, haha för Belgien har alltid det nyaste.
Har hittat alla nya låtar på nattklubbar och radiokanaler här, hemma är radiokanalerna alltid någon månad efter.. suck.

Imorrn tar jag med mig kameran in till Bryssel så då får ni vara beredda på att det kommer landa lite bilder i bloggen strax! Håll i hatten!


Är ganska stolt över denna bild som jag tagit med min Nikon D40 tidigare i år, det var när jag och pappa bilade ner hit till Belgien och så stannade vi till vid dessa atomiumbollar.

Chocolatier Manon

Skönaste skoldagen på länge, jag slutade 09.45 idag pga ditten och datten, yay!
Så jag och Lovis knatade in till Waterloo för hon behövde handla, jag kom hem med 400 gram choklad för 1.78 euro alltså ungefär 17 kronor! Detniii!! Det händer inte i Sverige.. hehe ska försöka spara till helgen.

Det märks att hösten börjar gå mot sitt slut, solen hinner knappt gå upp innan den ska gå ner igen.
Men jag är glad att man hinner njuta lite av solen i varje fall, det är mycket mer sol i det här landet än vad det är i Sverige i varje fall, det är en sak som är klar.

Imorrn väntar chokladfabriken "Chocolatier manon" på mig övriga på slottet, det blir minsann kul.
Ska provsmaka choklad och säkert köpa hem mig massa i julklapp till folk.

Bilder från deras hemsida - http://www.chocolatiermanon.com/

33 dagar och 8 timmar kvar till Julafton

Hej och hå, tiden går! Jag bestämde mig för någon några timmar sedan när jag arbetade med min design till bloggen som för övrigt bara blev kaos, att jag skulle ladda ner en gratis design. Så det är vad jag har gjort tillsvidare, kanske får hjälp av min vän Johanna senare med en lite roligare design.

Menmen, jag gillar enkelt.

Har precis ätit mellanmål på slottet och jag, Linda och Henriette har bestämt oss för att ta en springrunda nu i det fina vädret, det är den 20 november, 10 grader och sol..
Unbelievable


Och detta är vad vi pysslade med på senaste bildlektionen..

"hej jag har lussat på NATO"

Hellu, vilken härlig helg!
Idag har det varit dansk julmarknad i vår idrottshall och sådär, cirka 3000 danskar var här och gick på marknaden. Så igår var det förberedelse i vår idrottshall inför denna dag så då hade vi idrott utomhus och efter det fick vi basta, så skönt! Efter skolan igår så hade jag, Erika och Linda beslutat oss för att vara med i luciakören så då var det luciaträning på eftermiddagen som vi gick till där vi fick reda på att vi är bokade till företag och organisationer (bl.a. NATO, Svenska Ambassaden, JM Construction m.fl) en hel vecka, varje kväll mellan den 7 - 14 december eller något sånt. Kommer bli kanonkul!

Fredagskvällen spenderades hos trillingarna, vi lagade god mat och tittade på Bridesmaids, sjukt kul film!
Hade sleepover hos Linda inatt och idag har vi kollat lite på danska julmarknaden, sedan kom Erika förbi slottet och så fick hon toppa mitt hår lite grann. Därefter tog vi en långpromenad i Waterloo och det slutade med att vi köpte med oss lite gottigheter från Scan Shop, bl.a. dumle ♥

Sover hos Linda ikväll också, ska smeta in ansiktet med lite ansiktsmask tror jag och titta på pojkvänsakademin m på tv3play med henne. Vi hörs.


Fetare fläsk från grisen

Seg dag, vill att nästa vecka ska komma nu, för då händer det mycket..
Har bestämt mig för att gå med i luciakören nu för då kommer man åka till massa coola ställen har jag för mig, plus att jag missar massa lektioner nästa vecka hehe det är skönt, men sen kan det nog vara ganska kul också.
  • Nästa vecka är det i varje fall 3 luciaövningar
  • På tisdagen är vi lediga och då ska boardingen åka till en chokladfabrik i Bryssel och efter det ska jag och Linda stanna i Bryssel och bl.a. kolla efter klänning till julbalen.
  • På torsdagen ska jag med min Art-class och massa andra till ett designmuseum i Gent som ligger en och en halvtimme härifrån med buss, och på kvällen är det någon bildutställning på nedervåningen av slottet då jag och min Art-class ska medverka på nått sätt, jag tänker äta massa fika då.
  • På lördagen är det julpyssel och det kommer bli mysigt värre, med jullåtar, julbak osv.


Cheer up, sweet beautiful boy, you are going to love again and it will be magnificent.


Coolt att gå på SSB

Skoltröjorna kom för någon dag sedan, sjukt mysiga. Ni vet med sånt här mjukt innertyg, har dock hört att dom bara är mysiga första 2 tvättarna, haha aja.
Kommer stolt gå runt med denna tröja i sverige sedan,
just för att det ser så mycket coolare ut än vad det är eller okej nu ljuger jag,
det är coolare än vad du nånsin kan föreställa dig att gå på SSB.


Allt går precis som det ska idag.

Woooho. Vilken hääääärlig dag, nannanaannnana!
Två riktiga lektioner idag, därefter grupparbeten där vi jobbade enskilt så jag gick upp på slottet och sov 2 timmar, har nog aldrig varit med om något såå sköönt. Herre min gud vad jag har behövt sömn.
Därefter lite mellanmål och sen stack jag ut och sprang 4km, denna gång hjälpte LMFAO mig med och klara hela biten, I'm sexy and I know it liksom..

Sedan har det varit gossip girl tittande och nu om 4 min är det efterlängtade avsnittet av bonde söker fru på tv, åååh <3 hoppas tv'n är ledig bara!!

God middag också, äntligen fick smaklökarna något att leka med, vi hörs nör vi hörs.

Me and my home

We found love in a hopeless place

"I saw you screaming and no one can hear. You almost feel ashamed that someone could be that important that without them, you feel like nothing. No one will ever understand how much it hurts. You feel hopeless, like nothing can save you. Then when it's over, and it's gone, you almost wish you could have all that bad stuff back, so that you could have the good."

Boardingstudent

Hej allesammans, idag har jag bott på boardingen i drygt 3 månader, tänkte att jag skulle berätta för er alla hur vi lever och hur det är bo på ett internat eller en boarding som vi säger.

Okej vet inte riktigt var jag ska börja men kan ju börja med att berätta att denna vecka är jag och Alex "responsible students", med det menas att vi hjälper till och plockar undan vid mellanmål samt torkar alla bord, vi hjälper till att plocka fram vid middagen, samt plocka undan och även då torka bord samt sopa golvet. Vi ska också se till så det "lilla köket" ser bra ut, och plocka i och ur diskmaskinen typ. Responsible Student är man en vecka på höstterminen och en vecka på vårterminen, så det är ganska chill.

Varannan måndag lägger vi ut våra påslakan och handdukar utanför dörrarna och så får vi nya under dagen.
Så man är alltid lite nyfiken dessa måndagar och undrar om man ska få fina påslakan och om man får stora eller små handdukar haha. Eller okej jag brukar vara nyfiken, tror inte att så många andra bryr sig.

Varje tisdag eftermiddag får jag mitt rum städat, om jag själv har städat undan det värsta först dvs att jag gjort det lätt för städerskorna att komma åt alla utrymmen med dammsugare och trasa, det är väl ganska lyxigt det också men nån gång i månaden får man dra in en dammsugare och lite trasor och se till att det blir ordentligt gjort tyvärr. Men det brukar vara rätt trevligt med hög musik. Här på boardingen där jag vistas i mitt rum så mycket, så tycker jag om att ha rent omkring mig och försöker alltid ha ett städat rum. Hemma i Sverige brydde jag mig inte så mycket om hur mitt rum såg ut, för jag vistades aldrig i det i alla fall så det spelade liksom inte så stor roll. Men jag har alltid tyckt om att ha ordning runt mig.

Tyvärr så är inte alla så ordningssamma på det här slottet, och jag kan irritera mig ganska mycket på dom människor som skräpar ner i korridorerna och tror att någon annan ska plocka upp efter dom, och det är något jag börjar lära mig här nere - att acceptera alla trots att vi är olika. För hemma väljer jag mina kompisar och umgås bara med dom jag trivs med, här bor jag med alla sorts människor och jag har inte valt att leva med dom. Men jag har blivit tvungen till det och det har varit en stor påfrestning många gånger, men man vänjer sig tillsist, för man har inget annat val. Och det har jag gjort mig som starkast hittils tror jag.

Mellan 7.15 och 8.00 serveras frukosten, och jag försöker att vara en av dom första ner dit, för jag tycker det är så skönt att äta frukost tidigt och dessutom kunna ha egen tid efter frukosten.

Klockan 8.15 börjar skolan och jag slutar alla dagar runt 15 så just nu har jag det ganska bra.
Om 2 veckor kommer mitt schema dock att ändras då företagsekonomi B sätts in på mitt schema, då kommer jag ha 3.5 timmar mer lektioner i veckan, så det blir nog lite tyngre.

Klockan 11 - 13 serveras lunch, och man äter då precis som i Sverige efter hur schemat är lagt.
Klockan 15.15 - 16.15 severas mellanmål för oss som bor på boardingen.
Klockan 18.30 - 19.30 serveras middagen.

Att hela tiden äta och leva efter dessa klockslag har ibland varit lite jobbigt, jag uppskattade verkligen när man kom hem till Sverige att kunde äta när man var hungrig och bara ta dagen som den kom liksom, det gör man i och för sig här också men på ett helt annat sätt. Annars gillar jag läget ganska bra faktiskt.

Ungefär 1 gång i veckan brukar jag tvätta mina kläder, detta gör vi själva och vi har en tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 4 torktumlare och ett torkskåp. Vissa dagar tvättar alla samtidigt, så då gäller att tvätta när ingen annan tvättar.

Klockan 23.00 måste vi vara hemma, inne på slottet mellan söndag och torsdag, vi ska då även ha skrivit under ett papper på att vi är hemma.
På fredagar är det tiden 01.00 som gäller och lördagar klockan 02.00.
Sköter vi inte dessa tider får vi utegångsförbud kommande helg och måste då vara hemma innan klockan 19.
Ja det var väl lite allmänt om boardingen. Jag trivs bra, på lördag ska vi alla som bor på boardingen ha julpyssel, så då är det pyssel och bak som gäller har jag för mig. Ska bli riktigt mysigt! Har även hört lite rykten om att vi alla ska få en adventsljusstake att sätta i fönstret. Mysigt värre!
på tisdag nästa vecka har vi studiedag och är lediga, men då ska vi på slottet till en liten chokladfabrik inne i Bryssel och få se hur det går till. Så kommer blogga om det i dagarna framöver, ska försöka ta lite mer bilder som jag kan lägga ut också. Vi hörs när vi hörs!


Varför känns alla måndagar som tisdagar?

Hejhopp, denna dag har varit bra. 11 grader och sol i ljuva Belgien!
Jag och Linda begav oss in till Waterloo efter skolan, kollade lite i affärer, H&M, Zara, Pimkie och Casa bl.a, vi stannade även till på ett fik som jag inte noterade namnet på men mysigt, gott och dyrt var det i varje fall.
Det slutade också med att vi båda kom hem med en varsin pälsmössa eller vad det nu kallas.
Värmde gott om huvudet på vägen hem.

Hittade en hemsida idag också där man kan se serier online, så har börjat titta lite på gossip girl och vampire diares, får se hur länge jag orkar hålla igång med tittandet framöver, haha!


Halloweenparty i Belgien


Det var riktigt kul och klä ut sig och se vad alla andra hade klätt ut sig till, alla gick verkligen in för den här festen. Folk hade klätt ut sig till avatar, sailor moon, rödluvan, vargen, lisa & bart, morph, flamenco dancer, troll, black swan, bebis, unicorn, mario & luigi och massa andra roliga karaktärer, helt sjukt vad kul det var! Tog tyvärr inga bilder från klubben vi var på, och fotade bara några stycken innan vi begav oss iväg. Öppen bar var det också, och vi kunde dricka hur mycket vi ville, vilket kanske inte var så bra.. hehe.
Menmen allt som inte dödar dig gör dig bara starkare, eller hur var det?

Helgen blir bara bättre

Orkar inte blogga, klockan är två på natten men ville bara tala om att häromdagen längtade jag hem jättemycket. Jag grät massor och ville bara tillbaka till min familj och mina vänner hemma i Sverige.

Men jag längtar inte hem längre, för så kul som jag hade igår vid den här tiden och så kul som jag har haft på hela dagen idag, så kul har jag inte haft på länge. Sällskapsspelet Alias har varit grunden till allt skratt, igår sprang jag, Linda och Alex desperat och knackade på lite dörrar här på slottet eftersom vi behövde vara minst 4 deltagare för spelet och tillsist var vi 5 stycken som satt och spelade till sent på natten. Eftersom vi tyckte spelet var så kul så tog jag och Linda med oss det till trillingarna idag och där har det spelats ännu mer, älskar alla spel som liknar "med andra ord, rappakalja, rita och gissa.. osv", verkligen uppskattat!

Förutom allt spelande har vi promenerat i det fina soliga Waterloo, varit till grottan som liggen bakom slottet i en liten skog och kollat lite på sjön som gömmer sig bakom muren samt ätit flera kilon med choklad, glass, mat, kex och godis i allmänhet. Underbart vilken bra dag.


Imorrn väntar halloweenfest och maskerad för fulla muggar, såååå taggad! Vi hörs när vi hörs.

Känslan när man hittar bra musik som man dessutom blir glad av.


Det är inte alltid lätt att vara troende.

Folk har sina förodmar..
Detta skrev jag i slottsgruppen på fb

2011 - 11 - 09


Tog en promenad i det fina vädret, sol och 12 grader varmt. Jag gillar hösten i Belgien. Tittade precis in hur vädret skulle se ut kommande vecka och det verkar inte bli kallare på ett tag. Men jag njuter. Jag gillar ändå inte Vintern, och jag vet ju att jag kommer spendera jullovet hemma i Sverige så jag behöver nog inte oroa mig för att inte få en vit jul, eller? Nej det är nog lugnt, Sverige får snart minusgrader så jag njuter här i Belgien.

Sitter i mitt rum med tända ljus, och Roxette och Bon Iver spelas ut i högtalarna sådär emellanåt.
En "Livet är bra - känsla" sprider sig inom mig. Jag älskar den känslan.
Och tanken på att det är bonde söker fru ikväll gör mig glad, haha.
Jag och Linda är så taggade!

Förresten jag vet att ni är ganska många som läser så heh var inte rädda att kommentera om ni vill att jag berättar eller skriver om något särskilt eller om ni bara vill kommentera allmänt, för jag gillar kommentarer. Känns som att man får lite respons på bloggen då och jag gillar respons. Hejsvejs.

Lev så länge du kan. Sötsug är dagens I-landsproblem.

Jag har slutat för dagen, och sedan lunch har jag gått och varit sötsugen hela dagen. Vad beror det på?! Varför är jag så sötsugen hela tiden?

Är det för att hela skolan alltid luktar nybakta kanelbullar kl 13 då cafeterian öppnar?
Är det för att jag hade mens nyligen och för att jag av någon anledning är sötsugen både före och efter mensen?
Är det för att jag vet att jag har ett kg svenskt godis på mitt rum?
Eller är det för att jag har förbjudit mig själv att äta godis efter att jag vägde mig på höstlovet och insåg att jag hade gått upp 4 kg?!!

Jag sitter i varje fall här nu och säger att jag inte bryr mig, jag lever livet, det är lilllördag, jag bor i Belgien osv... och trycker i mig mitt svenska godis. Jag tänker så här nu, äter jag inte upp det nu då måste jag äta upp det senare, och det blir bara gammal och äckligt. Det är säkert nyttigare med färskt godis.


Knarrar i fönstrena.

Ojoj blev senare än tänkt idag, jag som sagt att jag ska sova, verkligen sova kl 22 varje dag nu, helt omöjligt ju! Tur är väl att jag får nya chanser varje dag att försöka hålla den tiden. Nej nu har jag borstat tänderna så nu ska jag krypa ner i säng, känns tryggt att houseparent precis tog en vända i korridoren också, innan det visslades det hejvilt i korridoren. Varför går finlandssvenskar aldrig och lägger sig?!! Jag fattar inte.

Aja. Haha godnatt.

You're on the frontline, everyone's watching.

Älskar bilden uppe till höger, den framhäver på nått sätt mitt utseende, känns som att om jag skulle gå till en sån där konstnär som målar av folk. Ni vet med stora huvuden och små kroppar, då skulle mitt huvud se ut så.. hahaha.

Reborn babies och donatorer

Tjenispenis, har hunnit med massor idag känns det som, skola, joggat 3.8 km, varit ner till källaren med Linda två gånger för att leta tavelram samt en lite byrå = upp och ner för 100 miljarder trappor eftersom vi bor längst upp.
Var ju svettig nästan på väg upp för trapporna sista gången med en byrå i hand liksom, inte lätt alla gånger.
Har dessutom tittat på Outsiders som var helt crazy idag, handlade om finlandssvenskar som gjorde dockor som såg ut som riktiga bebisar och danskar som donerade sperma osv. Heh helt okej kul ju.

På fredag är jag ledig, det har med vapenstilleståndet att göra tydligen. Chill hej!
Träffa das trins med Linda blir det väl, gillar dom goa glada trillingarna verkligen.


Tog en sväng till affären för att fylla på telefonkortet, kom hem med lite macarons.

Chokladsmaken, var ju helt sjukligt god. Tryckte i mig 4 st macarons bara på vägen hem från affären, hehe.

My crib.


Sköna gröna Uppsala.

Okej, jag har landat, inte bara fysiskt utan också psykiskt.
Jag är tillbaka i Belgien och dagen började med en ganska så misslyckad muntlig redovisning om Sveriges kung, redovisningen hölls på franska och det var jag som höll i redovisningen. Heh.
Men det gör inte så mycket, steg 1 är ganska kul trots allt.

Efter det väntade 4 kilometers testet på mig och jag tog mig igenom det på 21 minuter, herrejävlar.
Jag var typ död när jag kom i mål, men vore det inte för Aviici så skulle jag ha varit död 2 kilometer innan mål.
Men nu var det inte det jag skulle berätta om, nu ska jag berätta om hur sjukt bra jag har haft det i Sverige.

Flygresan till Sverige gick så bra som den kunde göra tror jag, var så häftigt och flyga från Bryssel och se hela staden från ovan, när det dessutom var mörkt ute, lampor överallt. Och 2 timmar senare landar man på Arlanda och så ser man inte ett ljus så långt ögat kunde nå i stort sett. Då visste man att man var hemma.

Första helgen spenderades med mamma i Uppsala och söndagen blev en heldag på McDonalds, här skulle tjänas pengar minsann. Dagarna därpå flöt bara iväg, träffade klasskamrater, fikade på Landings, jobbade lite till, träffade Becca, fikade på Waynes, träffade Viktor, åt kinamat på fugu, Viola sov över, handlade på Willys, gick i Kyrkan, träffade goa församlingen, sov hos Sanna, umgicks med familjen, åt lördagsgodis, tittade på bonde söker fru, gick upp kl.06.00, solade billigt och åkte rutschkana själv i simhallen.

Ni hör, jag har haft ett helt underbart lov.
Och jag hann med allt jag hade planerat i stort sett. Jag trodde lovet skulle bli stressigt, men det blev det inte heller, jag har sovit ut och jag har njutit av en vecka utan läxor och plugg.


Fötterna på belgisk mark.

Bloggar imorgon om allt och inget, håll ut!
Nu ska jag sova i min slottssäng, natti.

Livets lotteri

Gokväll alla härliga läsare! Knappt 2 dagar kvar i Sverige, sedan återvänder jag till älskade Belgien igen!
Detta höstlov har och är verkligen välbehövt, jag har uppskattat Sverige i massor nu när jag varit hemma och har faktiskt hunnit sakna Belgien och uppskattat mitt liv där nere mer nu än vad jag gjort tidigare. Det stämmer verkligen att man inser vad man har när man lämnar det, för jag har verkligen sett vad jag har i Belgien nu när jag åkt hem till Sverige precis som jag ser vad jag har i Sverige när jag lämnar det. Att studera ett år utomlands är verkligen en upplevelse och min familj och mina vänner och allt jag är med om har fått en så stor betydelse i mina ögon nu.
Jag uppskattar livet 10 gånger mer än vad jag gjort tidigare.

Jag tänker såhär, när jag kommer tillbaka till slottet på söndag ska jag skriva ett långt blogginlägg om hur jag har haft det hemma i Sverige denna vecka och allt jag hinner och har hunnit med. Så håll ut, så kul och se att så många läser bloggen trots att jag inte uppdaterat på ett tag nu!

Vi hörs i Belgien om inte tidigare!


RSS 2.0