Hej glada människor

Hittade denna låt på Alicias blogg, mysig musik.

Idag var en sådan där ganska vanlig dag om man kan säga så, en dag som såg väldigt mycket ut som vilken vanlig dag som helst här i Belgien. Jag har pluggat på som vanligt, gått i skolan, ätit middag, tränat lite, duschat, suttit vid datorn osv. En grej som dock är ovanligt för dagen är att jag köpte en semla tidigare idag, jajjemen dom hade semlor i Cafeterian idag, otippat och gott.

Vad annars? Känner mig ganska tom på ord och bilder idag, inget nytt händer, livet rullar på.
Imorrn är det onsdag och då blir det basket med lite folk nere i gympahallen på kvällen, ska bli trevligt!
På torsdag är det någon konsert nere i Mozarthallen med klassisk musik, vi som bor på slottet får gå gratis, så dit ska jag också ta mig! Sedan är det fredag och helg igen, jävlar vad dagarna rullar på.
Juste imorrn börjar min filosofikurs också, ååh spännande!! Är astaggad, ska bli kul och se vilka som valt att läsa kursen och vad vi kommer göra. Uppdaterar er om det imorrn :))

Idag ska jag försöka komma i säng tidigt också, misslyckas väldigt ofta.
Hejsålänge.

Sweeet med ny kod.

Idag fick vi en ny kod till slottet, vi har haft samma 5-siffriga kod till slottet i ett halvår och nu byter dom.
Kommer ta tid och lära mig, dessutom är det samma siffror fast nu i en omvänd ordning, vet inte hur jag ska klara detta. Kommer bli utelåst. Nejdå det går nog bra.

Här är en bild från i somras på den mäktiga slottsdörren med den mäktiga slottskoden. Utanför hänger solbrända slottisar. Längtar så sinnessjukt mycket till sommaren nu.

Kämpar, sliter, svettas

Hej vänliga människor, idag har jag haft ett liv faktiskt. Har gått i skolan, haft franska, idrott, företagsekonomi B och engelska. Efter skolan fixade jag lite på svenskan tillsammans med Linda och sedan när Lovis slutade skolan så gick vi in till Waterloo och skulle fika, men vi var tvunga och gå runt hela Waterloo eftersom hälften av alla butiker var stängda idag på grund av strejk mot Belgiens nya regering. Men tillsist hittade vi ett öppet mysigt Café som också är ekologiskt, underbart gott var det, jag tog en speculoos-cheesecake och varm choklad. Linda och Lovis tog någon god youghurt med frukt och chrunchy. Idag var det verkligen kallt ute också, växlade mellan 1+ och 1-, småsnöade lite under dagen också. Jag som hade en gnista hopp om att vintern var över, men nej det ska bli kallare. Imorrn kommer i varje fall solen fram, underbart.

Nu ska jag plugga lite inför ett litet läxförhör vi har på torsdag i historia. Vi hörs.


Det jag inte har, det vill jag ha.

Helvete. Skrev precis ett blogginlägg och så skulle jag byta låt på youtube som fanns på en annan flik, men då kommer jag istället åt den här knappen som uppdaterar sidan, ja ni vet den här knappen som hämtar sidan på nytt och då försvann ju såklart allt jag skrivit så nu får jag börja om den här skiten. Jag skrev nämligen om min middag, jag kan dra det lite kort igen. Jag har ätit middag nu och det serverades lasange, jag hade nästan glömt bort att lasange existerade för det var så fruktansvärt länge sedan jag åt det. Men på vägen ner till matsalen kände jag lukten av något med pasta och blev helt glad inombords men jag ville ju samtidigt inte ta ut lyckan i förväg, för tänk om jag hade haft fel? Men nej jag var rätt, lasange var det och jag tog om mat 3 gånger, så gott var det!

Efter det tog jag med mig en croissant som fanns kvar från brunchen, jag värmde det i mikron i studentköket på vägen upp till mitt rum och gud så gott det var. Jag brukade inte äta croissanter så mycket innan jag flyttade till Belgien, men här kan jag äta det mest för att inte glömma att jag är utomlands, jag har alltid kopplat smaken av crossanter till 'utomlands'. Och ibland glömmer jag bort att jag bor utomlands så då måste jag påminna mig, för hade jag bott hemma i Sverige nu hade jag inte velat något annat än att få åka utomlands.


Hello big family, who's gonna cook the noodles today?

Vet inte riktigt vilket humör jag är på idag, men lyssnar i varje fall till Little Marbles och Those Dancing Days i nuläget. Har också varit på en timmes volleyballträning imorse, haha kan nästan tänka mig hur mitt ansiktsuttryck var under hela träningen, tränaren sprang runt och försökte visa mig dom olika övningarna vi skulle genomföra samtidigt som han sa saker på franska och jag stod där och försökte förstå. Han hade även en liten privatlektion med mig också och försökte lära mig hur man kastar bollen och hur man sedan fångar den, i volleyball ska man ju tydligen kasta lätt och högt, jag är nog lite handbollsskadad efter min handbollstid, jag kastar snabbt och hårt. I volleyball får man ju aldrig "fånga" bollen, bara liksom snudda med fingertopparna lite. Ojoj, men jag lär mig väl.. har signat upp mig på listan nu i varje fall. Dock var vi bara 5 st på träningen idag, och är vi inte minst 10st nästa gång så kommer vi inte kunna fortsätta, men ja vi får väl se hur det blir med detta.

Annars har jag varit hem till trillingarna idag, jag och Max behövde jobba lite på vårt engelska-arbete som handlar om asylsökande i Sverige, intressant men svårt.

Klockan är halv sju, det är middag nu, jag har ingen lust och gå ner till matsalen idag, då måste man vara social och trevlig, orkar verkligen inte det idag men jag får nog dra ner mig dit i varje fall för jag är ganska hungrig.
Gud vad veckorna går fort, jag vet inte om jag gillar det eller inte.

Jag saknar mina fina vänner hemma i Sverige nu och mina fina föräldrar.

På den här bilden ser ni lite utav sporthallen, slottet och skolan.
Vi hörs.

28 januari tvåtusen12

Sitter här nu framför datorn med träningskläderna på, har inte hunnit in i duschen än.
Kom nyligen hem från 1 mil lång promenad. Jag gick till MediaMarkt och stora Carrefour idag nämligen, där kollade jag efter en digitalkamera, var väldigt nära på och köpa en liten billig rackare men det var alltid något som stog i vägen, fel färg, fel funktioner, fel pris osv. Jag tror det var ett tecken på att jag inte skulle köpa någon, så jag gick bort till dryckerna, sedan frykthyllorna och sist godishyllorna inne på Carrefour. Det slutade med att jag kom hem med en Witaminwater, 500g vinddruvor och en Côte D'Or mjölkchoklad. Väldigt värt.

Som jag skrev tidigare fanns det ju planer på att åka in till Bryssel idag, många gjorde det, nästan halva slottet känns det som. Men inte jag, det blev för sent för mig igår för att jag skulle orka gå upp klockan 9. Jag sov till 11.20 idag och det var bra, då fick jag mina 8 timmars sömn. Men gårkvällen var lyckad, det blev utgång i Waterloo och lite för mycket förfest kanske men det var najs.

Jag uppskattar all egentid här faktiskt, det krävs att man tar hand om sig själv och bara är med sig själv lite någon gång i veckan, man har så himla mycket folk runt om sig hela tiden här på slottet, i skolan och på fritiden så man spyr nästan lite på alla människor efter ett tag. Jag har aldrig tyckt om att vara ensam, aldrig tidigare i mitt liv, men nu gör jag det. När jag vet hur det är att ha folk runt sig 24 timmar om dygnet, då är det faktiskt ganska skönt att vara ensam ibland. Sitter och lyssnar på Mash up intenationals & Gnucci Bananas låt "Animal", hade ganska svårt att tycka om den i början men efter att ha repeatat låten 3 gånger så var jag fast. Härligthärligt.

Imorrn blir det volleyball igen, träningen börjar dock klockan 11 imorrn, efter morgondagens träning ska jag bestämma mig för om jag tänker fortsätta men jag är redan ganska säker på att jag fortsätter. Volleyball är kul, vi har spelat det på dom senaste 2 idrottslektionerna också och jag gillar det faktiskt, ett plus på idrottslektionerna är att vi alltid har sådan bra musik till jämt, det gör alla mer taggade.

Nu ska jag strax hoppa in i duschen, vi hörs.


You jost gotta love this place


The sun is where I live

Solen lyser så fint här, 8 grader varmt, vindstilla och bara bäst helt enkelt.
Jag och Lindis tog en promenad runt vårt lilla fina område, gungade lite och sedan gick vi till cafeterian köpte oss ballerina kladdkaka-kakor och doppade i mjölk.
Nu kommer Mikkel och nu ska vi spela in en film till franskan!!
Byebye.



Hej asså kolla vi bor här, visst är det fiiiint?








7 grader

Den finns en känsla som kan göra mig så frustrerad och det är när man har en låt i huvudet och kan i stort sett bara en mening ur låten, så man googlar den meningen man kan och klickar runt på youtube och så vidare, man hittar alla möjliga låtar och sångtexter förutom denna som man söker efter. Eftersom man inte kan namnet på låten eller artisten så är det i stort sett omöjligt, uääagh hatar det.

Har precis ätit lunch och mattanterna spelade pumped up kicks, party rock anthem, stereohearts, without you och massa andra sköna låtar i matsalen denna soliga dag. Idag skiner solen här i Waterloo och humöret är på topp!
Vi får se vad dagen bjuder på, älskar att det är ljust längre nu, dagen blir mycket längre. Enligt klart.se så går solen ner halv sex ikväll och solen går bara upp tidigare och tidigare nu för varje dag som går. Längtar tills man kan vakna tidigt och se att solen skiner, det är kärlek. Mycket lättare att komma upp på morgonarna då!

Nein, jetzt muss ich zu das teste in der Schule gehen!!
Saknar tyskan, så mycket lättare än franska.. hejsålänge.


running and eating chocolate in the same time is a perfect combination

Det blev en springtur till Carrefour trots allt, fick med mig 3 choklader hem hehe.
Har skadat mitt vänstra smalben på något vis också, vet inte vad jag gör när jag springer men det värker som sjutton, så jag gick hem. Ska ner och äta middag nu och sen blir det träning för magen, hehe. Satt och tittade på Victoria Secret tjejernas workoutvideos på youtube så känner mig nästan tvungen, haha.
Älskar att jag tror att träning ger effekt fast jag proppar i mig choklad varje dag, men lever man i chokladens land så gör man. Nu vill jag bara ha sommar så jag kan proppa i mig belgiska jordgubbar och äta frozen yoghurt hela dagarna. Vi hörs.



Beslutsångest

Jag hatar när man inte kan bestämma sig, ska jag gå till carrefour eller ska jag inte?

Jag behöver friskluft, träning och kanske en bit choklad, jag behöver också ta ut pengar till Sofie.
Det är regnigt och tråkigt grått väder ute, alla andra pluggar och ingen vill följa med.
Uppdaterar er senare om hur jag gjorde för just nu har jag beslutsångest.
Har ju trotsallt prov imorgon också.. augh.

Lönen har kommit och nu spenderar jag pengar.

Sofie, en av studenterna på slottet ångrade ett köp som hon hade gjort på internet så istället för att skicka tillbaka klänningarna undrade hon om någon ville köpa dessa! Jag slog till och köpte dom! Så här fina är klänningarna som jag tänker glida runt med så fort värmen kommer!!



Hyresrätt hit och bostadsrätt dit - rättskunskapsplugg

Haha jag hittade precis ljudinspelaren på den här datorn, så har precis spelat in mig själv när jag läser ett kapitel av rättskunskapsboken. Su nu går inspelningen på repeat samtidigt som jag kan sitta vid datorn, det är ju hur smidigt som helst!! Varför har jag aldrig kommit på detta förut?? Ska lätt föra över inspelningen till min mobil, så kan jag somna till den sen, då måste jag ju få MVG på provet! Huur bra som heeeeeeelst!!

Haha måste också säga att jag är rätt glad idag för vi har fått en ny historiabok och har alltså inte kvar den 2kg tunga historiaboken som dessutom var på engelska, nej nu är största delen av historialektionerna på svenska! Wohooo älskar svenska, så mycket lättare.

Och det är redan onsdag, veckorna går ju kanonfort! Snart fredag, har några halvklara planer inför helgen!
Verkar som att vi tar en tripp till stora Carrefour och MediaMarkt på fredag efter skolan och sen blir det lite kladdkaksbak och kanske lite chokladbollar. På lördag blir det nog shopping inne i Bryssel och kanske lite utgång i Waterloo framåt kvällen. Söndag blir plugg och troligtvis lite träning också.
Helgerna ser väl ungefär likadana ut nu för tiden, men så fort det blir lite varmare så ska vi ta oss till nya ställen, upptäcka mer av Belgien och även ta oss till Belgiens kust, japp blev förvånad när jag hörde det men Belgien har tydligen en strand längs kusten som är 6 mil lång så dit tänker jag definitivt ta mig! Längtar som sjutton tills det blir varmt och solen kommer.

Bilder från Knokke, Belgiens kust nära nederländerna. Bilderna är hittade på google.
Dit vill jag!!

Luck is when opportunity knocks and you answer.

Jag kan inte fatta att jag redan varit här mer än halva tiden, att halva tiden passerat.
Jag och Linda pratade om det förut och att man först nu faktiskt kan känna sig hemma här i Belgien, här på slottet.

Det är här jag lever, det är här jag bor. Det är otaliga timmar som jag spenderat i det här rummet.
Idag är jag van vid dom smaker, lukter, människor och hus som existerar i detta land.
Jag har lärt mig att leva med dom 45 andra skandinavierna som också bor på detta slott.
När jag kom hit var det mycket jag tyckte var jobbigt, flera gånger bröt jag ihop, grät och kände mig kluven. Jag ville vara både hemma där tryggheten fanns men samtidigt ville jag uppleva min dröm. Och min dröm fanns inte hemma, så jag var tvungen att börja någonstans. Idag vet jag att jag lever min dröm, det är så här jag har velat leva. När jag första gången hörde om möjligheten att studera utomlands var det bara en tanke jag kunde leka med. Jag gav till och med mig själv bortförklaringar som sa att jag inte skulle kunna studera ett år utomlands, mina föräldrar har säkert inte råd, jag kan inga språk, jag har för låga grundskolepoäng så jag kommer aldrig kunna komma in och så vidare. När pappa sedan visade mig en annons i tidningen om just den här möjligheten att studera utomlands så började jag tänka om, pappa tyckte att jag borde ta chansen och söka i varje fall. Jag sa först att jag ville till ett varmt land, och jag kunde inga språk i några varma land och Bryssel lät totalt ointressant.

Men jag kunde ju lite tyska, pratar dom inte tyska i Belgien? Jag har ingen aning sa jag till mig själv, så jag ringde någon ansvarig för denna ansökan och hon berättade för mig att Belgien var ett tvåspråkigt land, i Belgien gäller flamländska och franska. Ajdå tänkte jag, tills hon berättade att man bodde på ett slott tillsammans med andra skandinavier och alltså inte i värdfamilj som jag hade förutspått. Och under den tiden som jag pratade med denna kvinna i telefonen hade jag bestämt mig för att dit skulle jag. Till Bryssel ska jag.
Idag älskar jag Bryssel, det är en fantastisk stad.
Idag har jag också insett, att allt är möjligt. Jag har hela tiden tyckt att det låter klyschigt, men när man inser att man kan uppfylla drömmar så vet man, att allt är möjligt.


Innan lyckan tar fart och springer förbi

Idag känner jag ändå att jag kan andas ut, lugna mig och strunta i att tänka på studierna lite. Det är fortfarande mycket kvar, det kommer det alltid vara, men det är plugg som inte är så väsentligt just idag. Tar hellre tag i det imorrn eller på torsdag.

Idag på min håltimme mellan tutortime och företagsekonomi B så gick jag och Linda till Carrefour, köpte mig lite nya ansiktsservetter och en ny tändare till mina ljus. Gick igenom fekprovet med min lärare idag, det provet som jag fick IG på och det känns faktiskt lite bätrte. Ska skriva ett G-prov på måndag.

Vi fick spaghetti bolognese till lunch idag, det var gott för jag var hungrig och mattanterna spelade bra musik ur högtalarna. Älskar att ha musik i bakgrunden till allt egentligen, jag har gärna alltid musik i bakgrunden, när jag pluggar, äter, går på toa, shoppar, cyklar, springer. Ja hela tiden verkligen,när jag flyttar hemifrån på riktigt och bor ensam och allt kommer jag verkligen inte klara av en dag utan musik. Jag tänker lyssna på musik, varenda minut. Jag mår så mycket bättre med musik, musiken kan jag liksom indetifiera mig med och mina känslor får verkligen komma till uttryck beroende på om det är en glad eller ledsen låt osv. Jag lyssnar ju oftast på den musik som jag känner passar mitt humör. Det jag skulle komma fram till var att jag verkligen kommer sakna alla som jobbar åt oss i matsalen, dom är alltid så trevliga och glada. Jag kommer ihåg första månaden här i Belgien, varje lunch spelades ABBA - låtar blandat med Stromae's "Alors on Danse" , haha det var en himla kul blandning.

Såhär såg det ut när vi fick pizza till middag i fredags.

Tog tåget till huvudstaden

Idag åkte jag in till Bryssel efter skolan, on my own faktiskt.
Det var sjukt härligt måste jag säga.
Vet inte om jag har sagt det redan? Men Jason Derulos konsert som det var tänkt att jag och Linda skulle på blev ju inställd, han fick ställa in hela sin världsturné, han skadade nacken när han öva inför turnén.. det var ju sjukt tråkigt. Så istället bjöd jag Linda på bion och maten i lördags!
Så idag var jag alltså in till Bryssel och för att få tillbaka mina pengar som jag hade köpt biljetterna för, så passade på att gå lite på stan men det slutade med att när jag åker hem har jag bara spenderat pengar på ätbara ting.

Köpte mig en Chai Latte Ice Frappuccino på Starbucks bland annat, och för er som inte vet vad det är så är det en milkshake-liknande dryck fast istället för glass så är det is, grädde och annat kul. Det fick jag lära mig idag, haha älskar Starbucks personal, alltid så trevliga! La också några slantar på ett wienerbröd och en baguette.

Nej och sedan jag kom hem har jag och Linda suttit med svenska presentationen vi har till imorgon, ska bli skönt att bli av med den tyngden som ligger där på mina axlar och bara blir tyngre och tyngre för varje dag.

Vill också säga sjukt stort grattis till Clara på slottet som fyller 18 idag, Alex på slottet som fyller 17 och mamma som fyller 41! Längtar inte tills jag blir 18, shit vad läskigt, då kommer jag ju aldrig mer behöva målsmans underskrift? Nästan lite sorgligt ju, känns lite som att man ska klippa av navelsträngen ju.
Haha nejdå, det blir nog kul.


Spotify räddar mig

Spotify bjöd mig på premium i 48h, antagligen för att sedan få mig att köpa premium också och ja dom lyckas nog med det..
Finns inget bättre än musik i den här världen.
Är helt fast i flera låtar, bland annat denna.
Svensk musik är också underskattad, älskar maskinens "krossa alla fönster" som dock släpptes för drygt 3 månaders sedan men i varje fall haha, "tröjan du hatar"  och "pressad av tid" med KKV och Norlie har också gått på repeat några gånger, är väl lite halvt efter när det gäller svensk musik hehe..
Lever ju så internationellt här i Belgien så det är lätt att missa svenska godingar ;) Men spotify räddar mig.


Marabou-hjärtan är överskattade.

Öppnade precis min marabouhjärtan ask i minnet av att det var jättegod choklad, fick asken i julkapp av storebror så tog med den till Belgien. Men nu när jag öppnade den och tog 4 bitar insåg jag att chokladen var ju inte alls lika god som mitt minne hade talat om. Men som vanligt så finns det alltid folk på slottisgruppen på facebook som är hungriga efter choklad och annat gott, så jag gjorde en liten investering och sålde den precis för 2.50 euro.

Det känns bra.


156 dagar sedan jag flyttade hit.

Har provat på volleyball och käkat middag! Kan säga att volleyball är kul och svårt. Tränaren pratade bara franska så dom tjejer som kunde franska fick översätta till oss andra som stog där som frågetecken, haha!
Men det gick bra, jag tror jag ska fortsätta trots allt. Känns faktiskt inte så farligt att lägga lite pengar på träning nu när vintern snart är slut. Nej men det blir nog kul!

Till middag fick vi lax, ovanligt gott var det.
Har städat mitt rum idag, ovanligt kul var det.
Imorrn är det måndag och mamma fyller 41, måste skicka något fint till henne.
Också Clara och Alex på slottet fyller 18 respektive 17 imorrn så det måste ju också firas på något sätt.
Jag ser fram emot denna vecka och nästa helg, veckorna går så sjukt fort. Snart är vi inne i februari, tiden bara springer bort från mig.



Gonna play some volleyball


Yes det är tryout i gympahallen idag, hoppas tränaren är bra.
Är det kul så fortsätter jag men vi får se, hör av mig senare om hur det blir!

The girl with the dragon tattoo

Igår blev det en dag i Bryssel stad.
Middag samt efterrätt på Pizza Hut.
Shopping på älskade forever 21.
Och klockan 20.00 till 22.50 blev det "The girl with the dragon tattoo" på bio. Det var rätt coolt att sitta där på belgisk biograf med belgare runt om sig och titta på en film som var inspelad i Sverige måste jag säga.
Efter filmen blev det rush till tåget och sen fick vi gå snabbt hem för att hinna hem till precis klockan 01.00!
Ett plus var temperaturen också. 10 grader varmt hela dagen.







En belgisk våffla måste man ju ha.


Inte så liten salong i varje fall..

Finaste salongen jag någonsin har sett!


Tack för att ni finns.

♥♥♥♥♥


Helt okej på en fredag.

 


Nothing makes the earth seem so spacious as to have friends at a distance, they make the latitudes and longitudes.


Pluggsnack, inte så kul att läsa egentligen.

Mitt liv går under
men också över
det jämnas ut
och jag ballar ur

Såhär är det, förlåt mamma och pappa men jag vet att ni skulle förstå mig. Jag tittade på företagsekonomiprovet jag fick igår, tittade på det ganska länge och förstog ingenstans vad det var jag skulle göra. Det här är första gången i mitt liv som jag lämnar in ett prov blankt och säger till läraren "jag är ledsen men jag vet inte vad jag ska göra" och däremellan nånstans försökte jag pressa tillbaka tårarna, sträcka på mig och säga till mig själv att det gör inget Jennifer, världen går inte under. Blev bara så sjukt förvånad över hur svårt det var eller hur lite jag måste ha pluggat eller hur mycket vi fick att plugga på så kort tid så att jag inte ens förstog uppgiften. Jag fick VG+ på mitt senaste företagsekonomiprov, bättre än många faktiskt. Men denna gång har det helt enkelt varit för mycket i skolan på kort tid. Alla lärare tror att man ska älska just deras ämne och bara plugga på deras ämnen och så är det, jag älskar många ämnen men när lärarna lägger alla prov och läxor samma vecka så att man inte hinner lägga lika mycket fokus på alla ämnen så tappar man motivationen och ämnet blir helt plötsligt tråkigare när man misslyckas. Det måste väl vem som helst förstå? Jag klarar visst inte för många bollar i luften helt enkelt.

Vi har en hemtenta i rättskunskap till idag, den satt jag, Linda och Martin med hela kvällen igår. Jag och Linda satt ända till tolvslaget igår natt och vi insåg senare att denna fredagsmorgon faktiskt skulle börja med ett styrketest på idrotten och vi hade inte haft tid att träna till det på grund av alla läxor. Men jag har en bra nyhet. Styrketestet gick bättre än förväntat, antagligen för att det är mycket psykiskt, när det väl gäller då gäller det och då kör jag allt jag har. En annan god nyhet, hemtentan i rättskunskap är inlämnad och jag håller tummarna för ett bra betyg.

Men still, plugget tar aldrig slut, jag måste ju göra omprov i fek och sen har jag tusen saker i svenska och engelskakursen att hålla reda på. Jag hör av mig den dag det lugnar ner sig!

Men vi får heller inte glömma, det är fredag idag och känner man mig så pluggar man inte på fredagar och lördagar. Det är superviktigt!! Så jag komer blogga en hel del i helgen säkert!
Ikväll planeras utgång i Waterlooooo. Tjohopp tjohejj.

Enjoy.

Bryssel är en helt fantastisk stad.


Om jag hade pengarna skulle jag resa jorden runt.

Pumpar musik på högsta volym, det är den bästa känslan. Jag brukar säga att all musik är bra med hög volym, men under det här året har jag faktiskt lärt mig att all musik inte är bra oavsett volym. Människor på det här slottet har nämligen ganska delad musiksmak, haha. Men inget slår fredagseftermiddagar då alla pumpar bra musik och taggar utgång. Älskar det verkligen, jag brukar le trettioelva gånger inombords och studsa lite extra då.

Min kompis Alicia från Sverige har tatuerat sig idag, hon tatuerade in "Min mamma är min styrka" och jag måste säga att det var sjukt fint. Det finns så mycket i den meningen. Jag skulle vilja ha en liknande tatuering, lika liten och betydelsefull men jag skulle vilja inkludera hela världen i den, alla människor som gjort mig till den jag är, allt jag älskar här i livet, allt helt enkelt. Men det känns lite svårt att trycka in så mycket i en sådan liten tatuering men en dag kanske jag hittar något som verkligen känns rätt, vem vet?

Fick nyss ett mail och såg att det var från McDonalds, det var min lönespecifikation, och inte hade jag några förväntingar då jag endast jobbade 12 timmar i december. Men av någon anledning så hade ingen skatt dragits, så jag vart ju hur rik som helst denna månad, skrek rätt ut nyligen. Men dom kommer säkert komma på någon gång att dom inte tagit skatten och säkert dra av den senare i sommar eller nått..

Hur som helst har jag och några kompanjoner planer på att Beneluxa över sportlovet, dvs ta tåget till Rotterdam, Amsterdam, Luxemburg och sedan tillbaka till Belgien , vi får dock se hur det blir med den planen eftersom jag ska ha råd med Paris i början av denna sommar också. Det är så mycket man vill göra, om jag kunde skulle jag resa över hela världen.

Nej har jättemycket plugg att göra så nu blir det lite peppmellis, tänker ta chokladflingor om det finns kvar och sen blir det intensivt pluggande. Hejsvejs.

AVICII vs MARTIN SOLVEIG vs AXWELL - Hello, I Found Levels (Gauffie mashup)

Hejhoppsan veckan drar iväg, onsdag imorgon. Sliter vidare med plugget men kom iväg från skolområdet lite idag trots allt, jag, Lovis, Michelle, Linda och Alex gick till Carrefour och Quick nämligen. På Quick blev det glass, det var gott. När vi senare skulle hem och Michelle bara hade tjocktröja, hon hade väl glömt att solen faktiskt går ner eller nått... så ringde vi taxi som var framme innan vi ens lagt på. Hahaha det var så sjukt, men ja skönt. Hemma blev det middag, pitabröd med nått kebabliknande kött. Gott värre.

Nu måste jag ta en dusch sen får vi se om jag lyckas somna i tid någon gång..
Michelle och Linda sov hos mig igår och Linda har sovit här sedan i lördags när vi flyttade in hennes säng i mitt rum, haha ja det blir lite mycket prat ända in på natten då. Men ska försöka lyckas idag.

Castle and Quick Waterloo.

Min och Lindas säng i mitt rum.

Just living is not enough... one must have sunshine, freedom, and a little flower.

Jag har precis varit in till min studieochyrkesvägledaren som också arbetar som biträdande rektor och lärare på skolan, hon är hur bra som helst. Hon hjälper till, ställer upp och har tid hela tiden. På min gymnasieskola i Sverige blev jag tvungen att boka tid, vänta i veckor för att ändå inte få den informationen jag ville åt. Men den här kvinnan hon känns engagerad och motiverad till att vilja kolla upp saker som jag vill veta, vilket är hur bra som helst!! Vet att jag låter som värsta smöraren, men brukar gå in till henne när jag har lite tråkigt ibland också bara för att prata hehe.
Så idag var jag in till henne för att kolla om hon lagt till mig i Filosofikursen, den kursen börjar vi läsa om 2 veckor eller något sånt och det vill jag ju inte missa, för existentiella frågor är ju verkligen min grej! Kan babbla i timmar om människans existens. Nåväl om 30 minuter ska jag ner och käka lite mellis sen blir det skrivstuga, där jag ska försöka bli klar med min svenskauppsats som handlar om samhällskritiken under 1960 -70 talet, wiho.

Efter det blir det en promenix med Michelle och säkert någon mer till Quick där ska vi köpa Milkshake, för idag skiner solen, fåglarna kvittrar och ja det känns nästan som att våren är här om vi bortser från att det bara är 2 grader varmt ute, hehe. Tack och hej här kommer lite färgglada bilder från i lördags och någon vägg vi hittade i Bryssel!


Lagom är bäst.

Blev på riktigt arg när jag gick in på blogg.se's startsida idag, ALLA inlägg och bloggar som blogg.se tipsade om handlade bara om träning och viktnedgång. Hamnade på en blogg där en tjej i menyn i bloggen hade hon en stor bild på sig själv i underkläder där det stog STARTVIKT 68KG, MÅLVIKT 60KG
Nu vet jag inte hur lång denna tjej var men vafan är 68 sååå mycket då? Så att man måste tänka på viktnedgång.. jag väger runt 65 kg och är nöjd med min vikt, lite plattare mage skulle ju inte vara fel men det har ju inget med min vikt och göra. Wöe världen skrämmer mig.

Har precis köttat sönder på idrotten, skönt som fan var det. Känner mig så hälsosam men inte undgår det mig från att ta två höstnougatpraliner från den gamla goa paradisaskern som fanns kvar i garderoben sen i julas. Nej och inte tänker jag sluta upp med att äta kolhydrater, vafan pasta är bland det bästa som finns.

Nej förlåt för värsta nedstämmande inlägget. Men jag säger bara ät gott, lev gott men det betyder ju inte att vi måste glömma bort vilka endorfiner vi får ut av träning också, eller hur?

Såhär såg jag och Linda ut igår nere på gymmet, endorfinerna flödade.

Bara för att denna låt spelas hela tiden i Belgien just nu.


Bryssels virriga gator.

Mina helgdagar, fredag och lördag har varit helt suveräna. Idag är det söndag vilket betyder att plugghelvetet börjar igen men vem vet? Kanske lär jag mig något nytt kul på vägen? Man får ju inte vara pessimist.

Fredagen spenderades med vänner på slottet som sedan blev utgång i Waterloo, träffade mycket trevligt folk och det verkade som att hela Waterloo var ute i fredags, fullt med människor överallt. Igår blev det spontantripp in till Bryssel där min och Lovis kamera fick följa med och det blev mycket fina foton!
Vi åt på Subway, så sjukt gott det var, jag minns hur hungriga vi var och att sedan få trycka i sig det rostade parmesan-och-oregano brödet med all go fyllning och smaken av barbeque var verkligen himmelriket.

Det var första gången som vi åkte buss fram och tillbaka till Bryssel igår, vilket var trevligt eftersom man fick se lite nytt längs vägen. När vi väl var hemma från Bryssels virriga gator blev det lite havregrynsgröt-häng nere i studentköket och därefter flyttade vi in Lindas säng in till mitt rum så vi fick en stor dubbelsäng som vi sedan tryckte ihop oss 5 pers i och tittade på filmen Eurotrip. Somnade runt 04 inatt men det kändes faktiskt helt okej.



View from palace of justice, Brussels








Bryssellördag.

Det blev en lördag inne i Bryssel idag med Linda och Lovis, kameran följde med och många bilder dyker upp antingen ikväll eller imorgon. Håll utkik!
Har haft en sjukt bra dag i varje fall och gårdagen blev också lyckad.
Vi hörs snart så berättar jag mer.


Här kommer alla känslorna på en och samma gång.


Jag dränker mig i plugg just nu, om jag kunde skulle jag lätt gräva ner plugget någonstans där jag aldrig hittar det igen, jag skulle bränna upp allt och kasta tunga stenar på allt skolmaterial, hoppa på böckerna tills jag inte orkade länge, jag skulle bajsa på plugget, skratta lite och sen spotta på det en sista gång.

Men nej jag får sakta beta igenom skiten. Idag kom jag till insikt med att jag verkligen inte kan rita, jag började gråta och sa till mig själv att jag aldrig sett något så fult i mitt liv. Men jag lovar er, man växer verkligen av allt som inte dödar en, man kan ju inte vara bäst på allt.
Men trots allt som tynger mig så är jag taggad på livet, lyssnar till skön musik just nu
och imorrn är det fredag så jorden går inte under. Vad vore veckor utan helg?

Sometimes it's already written for you

Don't worry about losing.  If it is right, it happens - The Main thing is not to hurry.

Nothing good gets away.  ~John Steinbeck, 10 November 1958



Instagram

Källaren på det här slottet må vara det läskigaste som finns efter underjordsgången, herregud haha jag och Linda var ner på gymmet tidigare och gymmet ligger i ett av rummen nere i källaren som består av många skumma rum.
Anyway när vi skulle ut därifrån hade korridoren i källaren slocknat och för att tända måste man röra sig då det finns sådana här sensorer ni vet, ja men tror ni lampan tändes eller? Där stog vi i nästan 5 minuter och hoppade lite, puttade ut Linda eftersom jag själv är så hysteriskt mörkrädd haha men hon var lika rädd. Vi vågade inte röra oss en meter ifrån ljuset som kom från gymmet men tillsist hittade vi en ficklampa på Lindas mobil och lampan tändes när vi hade rört oss cirka 10 meter, haha men riktigt obehagligt, vi var lättade när vi kom upp på slottets första plan.

Nej har tagit en dusch precis och sitter och lyssnar på gänget Walk of the Earth på youtube, sjukt bra.
Bjuder på lite sköna instagrambilder från Jerkkus mobil, mest på mig men jag är ju fiiin så varför inte? ;)
Haha älskar mig själv ♣♥


Vous avez compris?


Den här låten är alldeles för sjukt härlig!
Älskar verkligen hur alla i publiken ser ut också, det här videoklippet är inspelat 1981 och jag kan bara gissa hur dyr denna videokamera som använts var på den tiden. Jag menar det är ju inga större fel på kvaliteten.

Nåväl nu var det egentligen inte ett youtubeklipp som jag skulle blogga om, ska ju blogga om mitt år i Bryssel!

Wohooo, men vad har hänt då? Jo hela eftermiddagen har bestått av plugg! Så sjukt mycket att göra i skolan nu, har världens största franskaprov på fredag samt massa frågor i rättskunskapsboken att svara på, en engelska scraapbok att lämna in imorgon, en hemtenta i rättskunskap till nästa fredag, en svenska redovisning att framföra den 27 januari samt en svenska uppsats och förutom det en engelskabok att läsa. Och juste ett företagsekonomi B prov till nästa vecka, och kan ju tillägga att den kursen också är på engelska. Sen får vi heller inte glömma styrketestet på idrotten på måndag, och när jag säger styrketest menar jag verkligen ett styrketest, en av finska killarna på slottet sa förut att kraven här på idrotten är högre än i finska armén.

Jau då kanske ni förstår hehhee. Så kanske inte bloggar varje dag framöver men ska göra så gått jag kan i varje fall! Men nu hörrni!! Klockan börjar närma sig åttaslaget så nu blir det lite styrketräning inför testet på måndag tillsammans med Linda. Weheei, får väl börja tagga inför stranden tvåtusentolv också. Vi hörs.

Life is a great big canvas, and you should throw all the paint on it you can.

Hallå i stugan, hehhehe själv bor jag ju på slott. Förlåt för att jag skryter så mycket, men det är faktiskt svårt att inte nämna det. Nej men jag är så lycklig just nu så driver lite med mig själv, hehehhe.

Frågade rektorn idag om det verkligen var möjligt att det skulle vara så bra med mat och service som det var idag, för helt ärligt det kändes som att jag åt på något 12 stjärnigt hotell typ, skrattade när jag åt för att det var så bra.
Hon svarade att allt skulle vara som det var, men smoothien var dock bara något vi fick idag, antagligen som någon ivigningsgrej typ. För nu ser minsann matsalssystemet annorlunda ut men jag gillar det. Färskpressad apelsinjouice hade jag ju bara drömt om, men ibland hörrni. Ibland blir drömmar till verklighet, visst är det sjukt? Älskar känslan.

Nåväl, ska lägga upp lite fler bilder tagna idag och igår. Michelle fick en vit iPhone 4S i julklapp som jag är lite kär i, haha så vi har tagit lite bilder med den som jag också lägger upp. Har hittat ett sjukt bra program på internet, kanske berättar vad det heter senare, mohahhah. Men där kan man i varje fall redigera sina bilder som i instagram så ja kärlek till det programmet. Jag, Linda, Michelle, Anniken och Lovis tog en vända till Carrefour såhär efter mellanmålet idag, för vi alla hade lite prylar vi behövde handla nu såhär efter lovet. Jag köpte en ny tandborste, en foundation som var för halva priset och så lite schampo och balsam. Känner mig duktig som inte ens tittade på godishyllan idag. Men nej några bilder på älskvärda människor, platser och saker nu.






Hjärta


Fish fillet with coconut sauce crunchy vegetable with chinese snit garlic, basmati rice

Det var vad som stog på skolans lunchmeny idag.


Kan även tillägga
♦Färskpressad apelsinjouice
♦Smoothie direkt från frysta bär
♦Tomatsoppa med krutonger
Jag kände mig som en kung idag.

13 veckor kvar till påsk

Tjenisii! Hörrni jag bloggar imorgon! Fartfylld dag idag, försöker installera mig lite igen och packa ur, städa, duscha. You get it. Måste sova också, btw matsalen har blivit sååå fin!! Vi har nu färskpressad-jouice-maskin, kaffemaskin, mixermaskiner så vi kan göra egen smoothie och hela köret wwehehej längtar till frukosten! ♥

Haha nej nu ska jag väl dra mig bort från datorn, borsta lite tänder, fick ju sån bra respons från tandläkaren sist så ska väl fortsätta vara duktig! Hiho hejdå ♥


Imorrn lämnar jag Sverige, igen.

Efter 3 helt sjukt fantastiska veckor i Sverige åker jag nu imorgon tillbaka till fantastiska Belgien. Och då börjas det bloggas igen, det kan jag lova er.

Jag har blandade känslor inför resan imorgon, känns asskönt på ett sätt för Sverige är ett tråkigt land och typiska svennisar är så typiskt otrevliga, jag är också en typisk svennis när jag är i Sverige men så fort jag åker till Belgien blir jag genast mycket trevligare. Man blir ju som man umgås, och jag måste säga att Belgare är trevliga. Och så funkar det ju överallt, jag menar om jag kommer till ett nytt ställe där alla är otrevliga, klart som sågspån att jag också är otrevlig tillbaka då. Så vi får helt enkelt se till att ändra attityden på hela Sverige nu.

Men somsagt det har sina fördelar och nackdelar med att flyga fram och tillbaka mellan två liv på två orter med ett avståd på 259 mil, enligt google maps tar det 8 och en halv dag att gå den biten. Tror inte dom har inkluderat någon sömn då heller, så det är trots allt ganska långt hemifrån. Även om flyget bara tar ynka 2 timmar. Det är så sjukt egentligen. Jag kan aldrig bestämma mig för om jag tycker världen är stor eller liten.
Blickar frammåt nu och framför mig ligger, en helg i Paris med sjukt bra vänner och lägenhet, shoppig i Antwerpen, sommar på donken och en massa annat härligt faktiskt.

Igår bestämde jag mig för att köpa en ny digitalkamera av en kille på blocket, vi gjorde upp en plats och tid och skulle göra upp affären idag, jag bestämde mig också här om dagen för att köpa en väns mini laptop. Men idag mailade jag båda människorna och förklarade att jag kan inte göra den här affären. Jag kan inte köpa din dator, eller din digitalkamera, hade jag haft deras telefonnummer hade jag ringt. Jag fick dåligt samvete eftersom jag givit dessa människor förhoppningar om att få sina saker sålda, men sanningen är och som pappa förklarade för mig, att dessa pengar kan jag istället använda nere i Europa på resor och annat skoj. Och jag fick tänkta till ganska länge, men nu har jag insett att det är sant, jag behöver inte fler prylar. Eller jag har ju ingen digitalkamera.. men jag har en systemkamera.. och jag har ju ingen mini laptop.. men jag har en vanlig laptop. Men varför inte nöja sig med det? Dom som har det jag inte har strävar ju efter det jag har och tvärtom. Det är väl ganska sjukt? Måste man ha allt? Visst att det är bekvämt, men isåfall skulle jag vilja ha en iPad och en bärbar TV också. När ska folk komma på den idén förresten? Bärbar TV, det skulle ju sälja som smör.

Nåväl det jag vill säga är att jag är lycklig, och det som gör mig lycklig är kärlek, kärleken från vad livet har att ge, kärleken från andra människor, kärleken från mig själv.


RSS 2.0