JUST NU

Skypear med Sanna Holm och Joakim Stålåker.
Ah shit det här får mig att tänka på Beta - 9an - Grundskolan etc.
Börjar sakna Örsundsbro nu.. ♥

I want the world to stop

Tjaaaaaaaa, livet leker. Först idag börjar jag faktiskt sakna Sverige lite, själva känslan att vara hemmahemma typ, ni vet när man har koll på allt, man vet när ica stänger, man vet exakt när bussen går och man vet vad en bulle kostar.

Men jag börjar vänja mig vid Belgien nu och speciellt Waterloo. Det tar sin lilla tid. Kan i varje fall säga att man lär känna människor här väldigt fort, efter att ha umgåtts med människor i 3 dagar max kanske så känns det som att man har känt varandra ett halvår nästan. För efter 3 dagar slutar man fråga om man får smaka godis eller dricka tillexempel.. man bara roffar åt sig liksom, vet inte om jag är oförskämd eller om det är naturligt här för mina vänner är ju likadana så och det känns väldigt naturligt. Jag tyckte verkligen att det lät klyschigt när jag läste på hemsidan och på bloggar om att man skulle bli som en familj här på slottet men det märks verkligen. Såklart är man ju inte som syskon med alla här eftersom det bildas grupper rätt snabbt här vilket är lite synd men jag tror det hör till också, man kan inte passa alla ju.

Idag har vi dansat zumba också eller jag vet inte om jag vill kalla det zumba men svårt var det i alla fall stod där och försökte känna mig lite sexig i alla fall när man försökte vicka på höfterna men njaa misslyckades ganska stort. Kände mig inte ett dugg feminim haha. Aja tog igen det med chipskväll framför  "how I met your mother" med Clara, Viggo, Ellen, Alex, Kristin och Linda. Jag behöver helt seriöst ingen våg för att veta att jag går upp i vikt här men jag börjar nästan acceptera det hahahha.

Vill också önska all lycka till mina vänner hemma i Sverige som åker till Paris imorgon och läser sitt andra år på gymnasiet i svenska skolan där. Följ deras bloggar -->  http://johannaiparis.blogg.se/http://eliniparis.blogg.se/
Ska bli grymt att få följa deras bloggar nu och ska verkligen se till att ta mig till Paris för att träffa dom och se den coola staden! Nej åååh vad glad jag är för deras skull!



Sports day på SSB

David Guetta – Titanium (feat. Sia)

Sports day på SSB. Alla i GYM 1, 2 och 3 har blivit indelade i lag och olika sporter och aktiviteter har genomförts hela morgonen. Team 7 som är mitt lag har bara 2 grejer kvar, orientering och stafett. Vi har gjort allt möjligt denna morgonen helt slutkörd haha, basket, fotboll, quiz, hinderbana, cykling, skottkärra osv you name it.
Skönt att man har rast till 13.15 nu då, älskar att ha rummet så nära skolan. Kommer nästan sakna det mest av alllt när jag kommer hem till Sverige, att ha mitt rum med alla mina saker och min dator bara ett ögonkast från skolan. Ikväll är det BBQ som gäller, låter ju himla mysigt kanske slänger in ett inlägg senare.


Söndag

Igår hade nästan hela slottet fått permission, det vill säga att dom har fått tillåtande av sina föräldrar att sova någon annan stans än på slottet den natten. Så av oss 48 stycken eller hur många vi nu är som bor på slottet? Så var ungefär 35 inne i Bryssel och festade igår medan jag och typ 10 andra var kvar på slottet. Fast det slutade med att jag, Clara och Ellen drog ut till Waterloo igår i varje fall, vi satte oss på la Pomme och beställde en stor Pomme in love som vi delade på. Mycket trevligt, pratade om allt mellan himmel och jord och efter den drinken drog vi ner till touch down en stund och sen hem med taxin, jag älskar att åka taxi ♥ man blir så sjukt bortskämd med det här.
Är i varje fall så jäkla glad över att jag har dom brudarna här på slottet, efter en vecka är vi som knatte, fnatte och tjatte. Idag har jag och Marie - Laure höjt sadeln på min cykeln och nu sitter jag och Linda inne på mitt rum.

Det här blir en seg söndag hemma på slottet. Ska se till och skypea med mina fina vänner och världens bästa Viktor idag också ♥
Och juste glöm inte att kolla in Ellens blogg, hon har stora fina bilder, http://mademoisellevanille.blogg.se/ check it check it!


En Carrefour-utflykt i detalj

Okej vi ringde taxi i hopp om att komma till stora Carrefour, det är större än störst. Jag menar det, verkligen mycket större än Ica Maxi och City Gross och allt vad ni tänker på där hemma. Jag ska berätta mer om det alldeles strax, just nu tänkte jag berätta om den här taxi'n vi beställde.. först ringer jag och beställer en taxi, efter en halvtimme har den fortfarande inte dykt upp. Linda gör ett nytt försök i att ringa en taxi, "tio minuter" säger någon i andra änden. Visst tänker vi, väntar säkert ytterliggare en halvtimme och där gick droppen. Vi börjar knata till lilla Carrefour istället som ligger närmare skolan och lilla kan jämföras med Ica Maxi hemma men ungefär halvvägs dit möter vi en taxi med plats för fyra (vi var sex stycken).. det slutar med att Nikita och Linda tar taxin och vi andra fortsätter gå mot lilla Carrefour men bitter som jag blev tyckte jag att vi ändå kunde gå till stora och sen ta taxi hem, Ellen tyckte till sist att det var en bra idé och jag trodde jag hade hela världen på min sida där jag gick med ett stort leende på läpparna tills Clara utbrister "Va?! Ska vi till stora Carrefour?!" och det hela slutar med att ett missförstånd har uppstått men att jag, Ellen och Clara trots det går till stora medans Alex bara vill till lilla och går dit ensam.

Efter 70 meter och vi börjar känna oss lite vilsna börjar vi tänka på hur bra det skulle vara om vi hade Marie - Laure i närheten som både hittar allt, kan allt och fixar allt. Men då plötsligt i samma ögonblick tutar en bil på oss och det visar sig att personen i bilen är Marie - Laure. Thank god tänkte vi, det hela var ett stort under, vår älskade Marie - Laure var som gud själv som uppenbarade sig.. lite så kändes det. Marie - Laure körde oss till stora Carrefour och tur var väl det för det visade sig vara en ganska bra bit att gå..

När vi väl kom in till Carrefour visste vi inte var vi skulle börja, för det var så stort. Okej få inte en förvrängd bild av detta Carrefour nu för det är inte större än IKEA som ni säkert har börjat tro men som sagt det var stort och urvalet av godis, kakor och chips var gigantiskt dom hade allt. Och lillebror om du läser min blogg.. dom hade poptards! Jag köpte dom dock inte eftersom förpackningen såg ganska äcklig ut och dom var hemskt dyra.

Whatever fick med mig lite grejer till matförråd hem samt två godisskålar. Köpte mig även en nygräddad belgisk våffla på vägen ut. Vi gjorde ett försök och beställde en taxi hem, inställda på att det skulle dröja innan den dök upp. Men efter max 5 min kom en taxichaufför med ett stort leende på läpparna och utan att vi hade berättat hur många vi var kom han med en minibuss så att vi alla fick plats. Detta gjorde min dag.



whats up in waterloo?


Snodde lite bilder från Ellen igen eftersom jag inte tog med mig kameran igår så Ellen står för alla bilder.
Sjukt grym kvälll igår. Hade det riktigt trevligt! Idag ska vi in till stora Carrefour, vi har aldrig varit dit så det blir ett äventyr, det ska tydligen vara en mil fram och tillbaka dit men whatever lite motion har ingen dött av.

Vi hörs när vi hörs.

Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma

Nu har jag håltimme igen, eller lektionsfri arbetstid haha.. Men vi har inte fått så mycket läxor än så det är ju skönt. Måste plugga in alla franska fraser vi fått idag bara. Franska är svårt. Det säger jag nu efter 2 lektioner.
Idag hade vi idrott för första gången också, jag tänkte att det skulle bli rätt chill kanske eftersom det var första lektionen. Men nej! Vi körde spökboll och någon annan lek som gick ut på att träffa varandra, och varje gång man blev träffad skulle man göra 15 situps, amhävningar, rygglyft, hopp med hopprep eller något annat typ.
Därefter köttade vi oss igenom värsta hinderbanan! Jag blev svettig. Det blev jag. Men tur är väl det för det är väl det idrotten är till för kanske? Att röra på sig.. vad vet jag.

Lunchen var helt ok idag också, inget jättemärkvärdigt. Fiskpinnar med mos. Och nu väntar jag på att rättskunskapen ska börja, den börjar 12.55. Hörde något om att vi skulle få en hemuppgift där..

Nej vad annars? Det är fredag och vädret.. ja i Belgien har dom 4 årstider på en dag. Helt seriöst, man får byta kläder flera gånger om dagen. Men det har jag inte dött av än så länge.
Fredag betyder också att vi får vara ute till 02.00 så ikväll blir det nog lite party inne i Waterloo!

Har även fixat lite med mina kurser igen, kommer att läsa estetisk verksamhet nu på torsdagar efter skoltid men då slipper jag det i trean. Och i vår kommer jag börja med Filosofi A också. Det här blir bra det!

Foto: Ellen

Dag 6

Jag har nu spenderat min sjätte dag på slottet. Idag fick kameran följa med till skolan också, eller inte bara skolan faktiskt den har nog varit lite överallt idag.. i matsalen i tvättstugan och lite här och var. Idag har jag varit med på 4 bilder. En på hela skolan, en på klassen, en på alla som bor på boardingen och en på bara mig.
Fotograferna pratade bara franska och porträttfotot gick till på det viset att dom satte oss på ett bord snurrade några varv på vårat huvud och så fort den ena människan släppte mitt huvud knäppte den andra. Förstår ni? Haha jag hoppas det blir bra i alla fall, sjukt taaggad på att se fotona nu ju.

Vi har även haft historia idag, ni ser ju gigantiska boken vi har.. och den är på engelska dessutom! Men vår lärare är riktigt bra faktiskt! Och sen har jag haft min första samhällslektion också som jag förresten bara kommer kunna vara med på tillochmed november eftersom min FeB börjar då så vi får se hur vi löser samhällskursmysteriet senare. Hade min första franskalektion idag också.. Bonjour comment vas-tu? Ja men precis. Förvånad blev jag i varje fall när jag insåg att vi var ganska många som inte läst franska innan. Trodde jag skulle sitta själv typ. Höööh.

Ja , hej & hå. Om en timme är tvätten klar, nu ska jag chilla vidare!



Skolmat


Breakfast

Har precis ätit frukost, skippade nutellan idag men då blev det chokladflingor istället, hehe.
Nu: Dags för skolfoto!

Mat

Tjena tjaba idag har jag, Clara, Ellen och Viggo varit duktiga och sprungit. Jag kände mig som en nedtrampad dörrmatta där jag sprang, medans Clara och Ellen kämpa på och ba "kom igen nu Jenniiifeer!" hahhaha. Sånt är livet. Har redan hunnit fått en stämpel här också.. ni hemma förstår när jag säger "hon som älskar mat" haha dör lite när jag tänker på hur jag verkligen lyckas bli den överallt, är det inte hemma så är det på TBS eller i Taizé och jaa nu även här. Kul!

Men ska fan börja träna varannan dag minst nu för både treorna och lärare har talat om för oss att alla som bor här bara går upp i vikt. Men är det konstigt eller?! Vi får hur mycket gott som helst till frukost (jag älskar frukost) och vi får lunch, mellanmål och middag varje vardag och på det äter man ju lite godis också.. Inte bra det här.

Nej men nu ska jag låta Claes få kolla på min dator, för den är knäppo. Hejdå ♥
Vad tycker ni om den nya headern då? Slängde bara ihop lite bilder.. Och borde jag kanske ha frågestund på den här bloggen? Hmm vi får la se.

Lägg till mig på bloglovin så håller ni koll på när jag uppdaterar bloggen :))

bloglovin

5 snabba

Hej svejs, sitter i rum 207.. och det är inte vilket rum som helst.. det är mitt rum på boardingen.. waaaa
Har en timmes lektionsfri arbetstid, hahaha. Ja fast nej. Hej jag har håltimme. Men nu är det bara 45 min kvar tills min lektion börjar, belgienkunskap it is. Intressant.

1. Jag börjar tycka riktigt illa om thoren business school nu, dom lovade mig att få läsa samhällskunskap A på distans, men nu när det är dags (ett halvår senare) har dom bytt lärare och det visar sig att jag inte alls får läsa på distans. Ska ta ett ordenligt snack med rektorn nu, annars ska jag se till så att skolan hamnar i media igen. Blir så trött när dom inte kan hålla vad dom lovat.

2. Mitt schema blir helt knas nu, för nu har SSB varit så snälla att ordnat så att jag i varje fall kan läsa Samhäll A hos dom till och med november i år för sen börjar min Företagsekonomi B som jag måste gå med. Så nej jag har ingen aning om hur jag ska lösa detta nu.

3. Jag tänker inte läsa Matte C längre pga allt knas med mina kurser. Plus att jag nog inte skulle orka i varje fall.

4. Idag har städtanten varit här, för mitt rum är rent och soppåsen är bytt.

5. Min pojkvän har bokat resa hit den 29 september nu! Det är hans födelsedag och jag längtar diiit!


Tisdag


Igår var det världens oväder, helt sjukt, blixtrade och åskade som aldrig förr! Idag har jag haft Svenska B och Engelska B, lärde mig väldigt mycket faktiskt. Marie - Laure som är som våran mamma här nere och hjälper oss med precis allt, har idag visat oss hur man använder tvättmaskinerna för snart börjar det minsann bli dags att tvätta! Sen har vi varit ner i källaren och kollat på möbler som ingen vill ha så då hittade jag bl.a. ett bord som ni ser på bilden längst upp, har ju möblerat IGEN nu haha. Hittade även en spegel. Härligt värre.
Dampat på internetanslutningen i min dator har jag också gjort eftersom den vägrar hitta slottets trådlösa nätverk fast alla andra gör det :( så måste sitta med nätverkskabeln i för att surfa, sjukt drygt! Men imorgon är vår datatekniker här så då får han hjälpa mig :))).

207

Har möblerat om mitt rum men det är svårt och visa hela rummet på en bild, har tillexempel hyllan med alla foton på mina vänner och min familj bakom skåpen till höger i bilden.


Jag tänkte att jag skulle visa er vad som döljer sig bakom dom här dörrarna i mitt rum också...


I första dörren till höger finns en garderob som jag gillar jättemycket, mest för att den har lampan där bakom alla galgar vilket gör att det känns som ett provrum lite och ja nej jag tycker det är coolt!


Bakom dörren i mitten finns i stort sett ingenting intressant, lampan på väggen funkar inte och här har jag bara bökat in det jag inte vill ska synas i rummet. Tvättkorgen fanns  även där som snart börjar bli halvfull, måste tvätta snart.



Bakom dörren till vänster hittar vi ett handfat och en liten sopkorg, sen har jag stoppat in en liten byrå eller ja typ ett nattduksbord eller vad det ska föreställa också ;>


Och den här bilden är till Sanna som ville se en bild på väskan jag köpte i söndags, haha.



Och så var det dags för skola!

Larmet stod på 06.45, jag snoozade lite men vaknade istället en timme senare av att Clara smsar och säger åt mig att komma ner eftersom dom äter frukost. Yes.. tänker jag. Första skoldagen och jag försover mig, men det gick ganska bra, kastade bara på mig kläderna och sprang ner för att äta frukost.

Första dagen har inte varit så seriös eller jo det har den väl, vi har gått igenom skolans regler och vi har fått pennor, kollegieblock och en pärm bl.a. Jag hade engelska efter lunch där vi fick skriva ett ord på en lapp som vi kunde relatera till ett barndomsminne, därefter delades lapparna ut så fick man gå runt och leta reda på den som hade skrivit lappen och berätta varför man hade skrivit det ordet. Det var väl mest för att lära känna varandra lite bättre och så. Vi fick inlogg till Schoolsoft idag också, mitt schema är bättre än vad jag hade väntat mig så jag är nöjd, belgienkunskap har vi också bara en gång i månaden så onsdagen är inte så jobbbig som den ser ut ;> funderar fortfarande lite på om jag ska läsa Matematik C eller inte... Jag ska prata med min studievägledare om det imorgon hade jag tänkt.

Efter skolan gick vi in till Waterloo igen. Vi gick lite i affärer och det slutade med att jag kom hem med häftmassa, godis, nudlar, isté, chokladflingbarer typ och deoderant. Mycket behövligt.
God mat får vi här också, än så länge klagar jag verkligen inte, men treorna har tydligen sagt att det kommer att förändras och att det inte alltid kommer vara så här god mat men vi får la se.


Sentimentalt

Jag har varit här i snart 3 dagar och det känns som om jag har känt människorna här i ja minst 2 veckor i varje fall. Jag och Clara kom fram till det idag att vissa människor här har vi berättat mer för om oss själva än vad vi har till vänner i Sverige. Idag lärde jag känna Ellen tillexempel och vips så kunde vi berätta allt för varandra. Det är det som är så sjukt skönt här. Att alla är så öppna och sköna här. Fast man knappt känner folk så går det att driva och skoja med människorna här det gör att jag verkligen trivs bättre än handen i handsken här.

Nu på kvällskvisten efter lite information om morgondagen när vi börjar skolan och sånt så tog jag, Clara, Nikita och Ellen på oss träningskläder och köttade på gymmet! Fan vad jag svettades! Men skönt var det!

Läste precis ett mail från pappa också och det är först nu man inser hur mycket man älskar sina föräldar. Jag började gråta jättemycket när jag läste det. Men det som är så skönt på slottet är att alla här är i samma situation och går igenom samma saker. Men nu ska jag nog sova, upp klockan sju imorgon!

Världens sötaste flicka

The sun is here

Idag har vi varit in till Waterloo igen, på söndagar är allt stängt till och med Carrefour som är motsvarande vårat Ica Maxi ungefär. Men då finns det istället en marknad nere vid tågstation, den var inte så stor men dom hade allt möjligt, blommor, olika ostar, väskor, batterier och grejer. Jag köpte en mindre portmonäväska som man kan ha om man ska ut och parta någon kväll bara så det var trevligt! Vi köpte även lite belgiska jordgubbar som vi chillade med efter lunch. Men nu ska jag dra mig vidare. Hörs när vi hörs.


HEEEEEEEEEEEEJ HOW YOU DOIIN?

Lite så känner jag. Idag gick vi in några stycken till Waterloo, alla hade lite ärenden att göra så det var lika bra!
Jag köpte tandkräm, handtvål, en lång fotoram med bilder för massa småfoton, en lampa som ändrar färg (haha det låter som värsta discolampan men nej det är en sådan här med låg belysning typ) whatever, köpte lite godis och kakor också. Och sist och även minst köpte jag häftstift så jag kan sätta upp mitt schema och grejer sen.

Vi var även in på ett Juicecafé, La Casa Jus eller nått sånt hette det, där kunde man välja och vraka bland smoothies, milkshakes, juicer och något slush-aktigt typ :D Najs värre.

Vi har haft riktigt varmt idag, luften är mycket tjockare här än i Sverige men det är bara najs. Jag njuter så mycket jag kan! Nu på kvällen har många varit ute till olika barer men inte jag minsann. Många stannade faktiskt hemma också, så jag, Clara och Viggo har sprungit runt till alla rum och kollat hur alla bor, vi har möblerat varandras rum och lagt ut en spegel i korridoren som ingen vill ha. Det är lite kul för här och där hittar man prylar i korridoren med en lapp "BORTSKÄNKES" på haha! Har grejerna inte försvunnit efter ett dygn får man gå ner med grejerna i källaren.

Whatever vet inte hur jag ska summera denna kväll, ett tag satt jag, Clara, Lovis och Michelle inne på Claras rum och pratade i säkert en och en halv timme nonstop. Jättehärliga människor, öppna och lätta att prata med!

Nej nu ska jag vara lite social, har Clara, Viggo och Nikita i mitt rum så.. japp. Men vi borde nog sova snart.
Hehe. För imorrn ska vi minsann duscha och ses vid frukosten halv nio!



Bilder - slottet och skolan

Morgonutsikt från mitt rum.

Slottet och skolan.

Clara & Viggo.

hehe hej vad söt.

Ett utav boardingens gemensamma vardagsrum.

En av rumskorridorerna, min dörr har ni till vänster efter elementet.

Första dagen hade inte kunnat blivit bättre.

Jag älskar Belgien och alla skandinavier här. Alla är så trevliga och sociala!

Jajemen vi kom ut ikväll, jag Lovis och Sophia fick skjuts till baren av Sophias föräldrar och så tog jag och tre andra människor som också bor på slottet som jag lärde känna under kvällen en taxi hem. Väldigt smidigt! 25 spänn var fick vi betala inte farligt för fem öre. När vi kom hem fick alla skriva under ett papper att vi var hemma.
Det är jätteviktigt! Skriver man inte under pappret går våra houseparents runt och letar efter personen och försöker ringa den. Nåväl efter det trängde vi ihop oss cirka 8 pers in i Noras superstora och fina rum, hon hade soffa och allt man kan behöva, spotlights i taken och hela rubbet, mycket finare än mitt rum!

Ååååh jag trivs så bra här, nu har vi alla gått till våra rum och så ses vi imorrn halv nio vid frukosten!
Jag har det så himla bra, hoppas ni har det lika bra hemma ♥

Det blir bara bättre och bättre

Nu har vi ätit middag och den var minst sagt lika god som lunchen, potatismos med lax och någon god sås!
Jag åt mat med Lovis och hennes pappa eftersom min pappa har åkt hem, men det var bara trevligt!

Ikväll runt 20.00 har treorna ordnat enligt tradition tydligen så att alla på boardingen ska komma till någon bar i Waterloo och lära känna varandra och dansa och så vidare. Det var Lovis som berättade det för mig, några hade tydligen gått runt och knackat på allas dörrar och givit dom ett papper med denna information. Jag måste antagligen ha varit på vift då för inte har jag märkt att någon knackat på min dörr haha?

Men det lät kul så vi får väl se om vi går dit då, en del är nog ganska trötta så jag vet inte om alla kommer dit men det får vi väl se då, verkar som om vi går dit i alla fall så kanske vi tar taxi'n hem. Det löser sig!

Jag tycker ni bloggar dåligt i Sverige by the way, nu får ni fan dra i en växel så jag hänger med i svängarna där hemma! Vi hörs när vi hörs.

THE BIG DAY

Den stora dagen är här, jag vet inte var jag ska börja?
Kan väl börja med att jag tog en dusch på hotellet imorse, därefter onyttig hotellfrukost och sen lite surfande på datorn i cika en timme för att fördriva tid. Vi väntade på att klockan skulle närma sig 12.00, för den timmen var det dags. Jag skulle få flytta in på slottet och träffa alla, det här en stor dag som jag väntat på i ett halvår.

Det började med att vi kom till slottet runt 11.50, alla gick och småminglade med sina föräldrar och efter en kort stund såg jag Lovis som jag skrivit med på facebook och vi hälsade och var båda glada att känna igen någon. Kort därefter såg jag Johanna från Uppsala som jag också pratat med på facebook och vi hälsade. Lärarna hälsade på alla och fika serverades. Kort efter det var det lunch och alla började köa i matsalen, det fanns rätt mycket att välja mellan och det var bara att peka på vad man ville ha så serverade kökspersonalen det på ens tallrik. Jag och pappa åt ris, kyckling och någon barbequesås, jättegott var det. Vi satte oss vid ett långbord bredvid några främmande människor.

När alla ätit klart kunde man gå till skolan, där pratade jag med Christina som är studievägledare på skolan tror jag. Vi gick igenom dom kurser jag skulle läsa, det var bra jag kommer läsa Historia A (på engelska), Idrott A, Idrott B, Företagsekonomi B (på engelska, men den kursen börjar i november), Engelska B, Franska 1, Svenska B, Samhäll A (på distans) och Belgienkunskap. Jag har säkert missat något också och kanske tillkommer någon kurs under veckan, jag funderar på att läsa Matte C men vi får se.

Efter det fick vi våra rum och jag hade fått för mig att det var vanligast att man delade rum med varandra men tydligen inte. Så jag har ett eget rum mitt i en korridor på tredje våningen. Låter inte så högt upp men det är många trappor. Det är riktigt högt i tak i alla rum, men det är härligt. Dom flesta rum är väldigt avlånga även mitt. Just när jag fick mitt rum var pappa på väg till automaten i Waterloo för att ta ut pengar så hade inte mycket bärhjälp men tur var väl att det fanns en hiss! Jajemen så Claes som visade mig mitt rum och även är IT-tekniker på skolan var snäll och tog upp grejerna med hissen. Skönt det för jag har mycket packning.
Jag gillar mitt rum, fönstrena hade kunnat vara lite större dock. Dom studenter som bor på våning två har jättestora fönster, väldigt fint! Men mitt rum är mysigt, det finns en säng, ett skrivbord, en fåtölj, ett handfat, två bokhyllor, två garderober, en byrå och sopkorg och annat bra att ha!

Klockan 16 var det information för alla som bor på boardingen och för föräldrarna inne i skolan. Där fick vi veta allt om försäkringar, regler, tider vi måste vara hemma osv. Vi måste vara hemma senast 23.00 söndag - torsdag, 02.00 fredagar och 01.00 på lördagar.

Efter informationsmötet åkte pappa hem, många föräldrar har åkt hem men dom flesta föräldrarna åker hem efter middagen kl 18.30. Lovis som jag har bekantat mig med har by the way rummet mittemot mig så det är lite trevligt, vi skrev nu med varandra på fb haha så hon sa åt mig att komma in till hennes rum så japp det ska jag väll göra. Uppdaterar och lägger upp mer bilder så fort jag får tid, säkert senare ikväll!

Mitt rum.

Utsikten från mitt rum.


Lite bilder i ramar som jag ställt upp & en jättehäftig väggklocka som jag köpte när vi var i Bryssel!


Kvällskäk på quick burger


Det började regna lite.


Eller ja lite & lite.. blixtar & dunder var det också men nu har det i varje fall slutat!

Atomium


Bryssel

Lägger upp några bilder från dagens vistelse i Bryssel, jag och pappa har utforskat lite idag eller typ kollat runt lite, kollat butiker, ätit och sånt.
Mycket trevligt! Vi var även till atomium idag, visar bilder i nästa inlägg.
Har sett mycket coolt och mer blir det!
Kommer nog aldrig sluta fachineras av hur mycket det finns att upptäcka i den här världen!






Nu åker vi in till Bryssel!

Har ätit fetaste godaste hotellfrukosten och nu ska vi in till Bryssel!
Uppdaterar mer när jag kommer tillbaks till hotellet ikväll! :D Tjingtjong.

Ytterliggare en bild jag tog genom rutan, hehee.

Bobbejaanland, Antwerpen & Waterloo

Tjenatjaba. 2 dagar kvar tills jag får träffa alla & flytta in på slottet.
Hehe men nyfiken som jag är så åkte vi redan idag förbi skolan & slottet för att se hur det såg ut så bilden på slottet i headern har faktiskt ingen mindre än jag själv tagit genom bilrutan hihi.
Har aldrig varit såhär taggad alltså, det kommer bli sjukt kul!


Imorse åkte vi i varje fall till Bobbejaanland (tivolit jag skrev tidigare om), det var rätt häftigt faktiskt!
Åkte en grymt häftig berg&dalbana. Tog tyvärr inte med mig kameran in på området men kan lägga upp en video på berg&dalbanan som jag hittade på deras hemsida!


Efter att ha åkt en massa berg&dalbanor och en annan karusell begav vi oss in till Antwerpen. Där gick vi lite på stan & käkade även lite mat. Efter det åkte vi in till Waterloo & kollade på min skola och slottet där jag ska bo sen checkade vi in på ett ibis hotel och nu ligger jag här & har pysslat lite med designen.

Imorgon åker vi in till Bryssel och utforskar staden! Håll er uppdaterade på min blogg, för jag uppdaterar så ofta jag kan.

Antwerpen.

Lite sliten efter dagen.

Något coolt och ganska antikt (skulle jag gissa på) kyrktorn i Antwerpen.

Antwerpen.

En liten eurotrip kan man väl kalla det.


Turning torso till vänster & broavgift till Danmark till höger.



Alla hus är jättecoola här i Lichtaart, hur fina trädgårdar som helst. Det ser rätt trist ut på bilden men det var svårt & få en bra bild samtidigt som vi åkte.
Hotellet till vänster är vi nu på, det låg nära  tivolit Bobbenjaanland som vi ska till imorgon & till vänster har vi lite roliga hus & deras coola trädgårdar. Bilderna räcker inte till för att förklara hur coolt det är här.

Vi åt på någon liten grill vid vägen i Lichtaart, jag tog en cheesburgare med pommes. Samma gjorde pappa
fast han tog en dubbel cheesburgare. Vad fick vi? Haha han fick två baguetter med en köttbit & grönsaker emellan haha & jag fick en fralla med samma innehåll. Plus att vi delade på en stor pommes & den var stor! Vi lämnade mer än hälften..

bilfärden har bara börjat

Jag och pappa har chillat mest i bilen idag, vi har inte haft bråttom så vi har segat ner till Helsingborg och här övernattar vi tills imorgon då vidare över till danmark osv ner till Belgien!
Försöker blogga så fort jag kan så ni får vara med om hela min resa ner till Belgien samt i Belgien!
Ser att ni är rätt många som kikar in på bloggen, det gör mig bara glad!

söt, hehe.

hotell i helsingborg

cause im leaving on monday morning

Det har gått över 1 och ½ månad sedan jag startade denna blogg. Och idag åker jag. Pappa och jag ska bila ner genom Sverige och alla länder på vägen ner till Belgien och där ska jag bo i ett år. Sjukt.
Skrev med Johanna på facebook igår, en tjej från Uppsala som också ska gå på SSB. Vi båda vart så jäkla taggade av att prata med varandra. Och hon skulle antagligen ha med sig runt 40 kg packning så det kändes skönt att höra att man inte är ensam om att ha med sig mycket!

Har gått runt och småplockat lite här hemma och tänker hela tiden ska jag med den här? Eller det här? Har jag glömt något? Jo men den här skulle kunna vara bra att ha med sig fast nej.. osv. Nu får det räcka, blir det några problem får vi inhandla det i Belgien. Och både jag och Johanna insåg att det skulle bli ett problem att få hem all vår packning men vi kom fram till att den dagen det problem, allt löser sig.

När pappa hämtar mig om drygt 2 timmar åker vi till Ö&B och ICA MAXI och inhandlar saker som kan vara bra inför resan ner och sådär och sen får vi se vart bilen tar oss, ska blogga så fort jag får tid!

have you heard the news today
im leaving town
im cashing out
this towns to small for me to stay
the time is now
im heading out



2011-08-13

Nu har jag nästan packat klart allting och då är två stora resväskor fullproppade, två stycken trunkar/sportväskor fullproppade och 2 påsar fulla med skor samt en kameraväska och datorväska.. Det är sjukt att jag har fått med mig så mycket egentligen men det är först när man börjar packa som man inser hur mycket saker man har?! Men jag ber till gud och hoppas att min pappa verkligen hämtar mig med bilen på skolavslutningen 2012 för jag kommer aldrig få med mig allt det här ensam på ett flygplan, helt omöjligt haha! Nej nu ser jag fram emot min och pappas lilla färd ner till Belgien. Jag har letat upp ett tivoli i Belgien som jag hemskt gärna vill åka till så ska tjata lite på pappa så kanske vi kan åka dit! Bara ödet vet.

Nej nu hörrni är det bara någon timme kvar till jobb. Hej 12.15 - 21.15 pass på donken!


Följ mitt år i Belgien på bloglovin

bloglovin

helgen spenderas på donken därefter en trip till belgien

Hej hopp nu tar vi ett skutt!
Senaste dagarna har jag kortfattat träffat lite människor jag bryr mig om, trevligt värre. Igår när klockan närmade sig 23.30 insåg jag att jag idag skulle se mitt rum för sista gången på ett bra tag vilket också innebar att jag behövde packa det sista jag har hos pappa och det var inte så lite... Så jag fortsatte packandet imorse & fick även dra fram dammsugaren en sista gång på ett bra tag. I mitt rum hemma hos pappa ligger nu en stor resväska, en stor adidas trunkväska fullproppad med grejer, en kameraväska & en påse med skor. Dessa grejer ska pappa få ta med sig när han hämtar mig hos mamma på måndag, för där väntar ännu mer packning!

Inte nog med att jag kommer ha med mig hur mycket packning som helst heller för ut över det ska vi nämligen slänga på en cykel på bilen också, pappa tyckte att jag skulle ta med mopeden ner först men nej det tyckte inte jag. Isåfall får en cykel gott & väl räcka! Kan ni tänka er hur det här kommer se ut när vi kommer den 19 augusti & dom flesta har flygit till Bryssel och har säkert inte med sig mer än 20kg packning (jag förstår dock inte hur man kan lyckas med det) och så kommer jag med närmare 4 stora väskor och en cykel?! Jag känner på mig hur en wtf-reaktion kommer spridas på området. Haha. Men jag hoppas verkligen inte jag är ensam om att ha mycket packning med mig.. det här kommer blir galet bra, jag känner det på mig.

taggar lite till den här låten.

6 dagar kvar.

När det är en vecka kvar till något man längtar efter eller till något som bara ska hända då börjar en nedräkning automatiskt i huvudet på mig. Nu är det 6 dagar kvar tills det är planerat att jag & pappa tar bilen och åker söderut.
Ner till Belgien.

På 6 dagar VILL jag hinna träffa alla mina vänner en sista gång, krama om min pojkvän jättemycket, gå till tandläkaren, packa sjukt mycket, äta massor av svensk mat, äta kladdkaka, äta risifrutti, åka min moped, åka båt, umgås med min familj.. osvosv.
NI ser det är så sjukt mycket jag vill hinna göra.

Jag kommer inte ens hinna med hälften av alla dom där grejerna. Just idag har jag insett att jag snart ska bort ett år. ETT ÅR. Okej jag kommer hem på jullovet, påsklovet kanske höstlovet eller sportlovet också. Det får vi se. Men i varje fall.. Nu börjar jag inse att jag kommer faktiskt att sakna Sverige. Jag älskar Sverige. Det är en trygghet att komma hem till Sverige när man har variit bortrest. Även om man är nere i skåne så är det en trygghet att se & kunna läsa svenska skyltar. McDonaldsskyltar som beskriver att dom alltid har öppet, vägskyltar som beskriver hur många km det är kvar hem, korvkioskskyltar som förklarar att dom säljer mjukglass osv.. det står på svenska. Åh vad jag älskar svenska ♥

Och nu ska jag iväg till ett franskttalande land och läsa franska ett år, jag kan INGEN som helst franska. Så ska jag försöka lära mig franska. Det här blir kul, det här blir så jäääääävla kul!

Belgien

10 dagar kvar tills jag reser.
Jag googlar som aldrig förr.
Det här ser jag fram emot.
Jag har så mycket att färdigställa innan resan.
Men vi börjar med en hejdåmiddag för mina vänner imorgon.
Jag ser bara fram emot den här resan, kan inte längta mer.


RSS 2.0