Och imorgon..

Juste har kanske glömt berätta det! Men jag är faktiskt lite taggad på morgondagen för vet ni vad som väntar på mig då? EU-parlamentet med hela Gym 2 blir det! Heldag på EU-parlamentet samt en sväng in på NorwayHouse vad det nu är? Tror det blir kanontrevligt, älskar utflykter och lever man i hjärtat av Europa så måste man väl såklart också hinna kolla in EU-parlamentet. Taggar till!!

Bild snodd från google.
Men imorgon bjuder jag på lite egna bilder ;)

Högsta volym, vad vore jag utan Billy Talent?


Hänger på sparknotes punkt com eftersom jag inte lyckas ta mig igenom min bok.
Vi läser boken "things fall apart" på engelskan och den är faktiskt riktigt tråkig och jobbig bok med massa afrikanska namn som är svåra att minnas och dom blandar sig bara som en deg i huvudet.

Just nu är det sjukt mycket i skolan, eller i varje fall nästa vecka.
Såhär ser min nästa vecka ut.

MÅNDAG
- Läst ut engelskaboken, diskussion i klassen.

TISDAG
Svenskainlämning 500 ord, jämförelse mellan tre olika medeltida kyrkokritiska texter
Samhällsprov work and labour market

ONSDAG
In-class essay på engelskaboken vi läst

TORSDAG
Företagsekonomi B, bokföringsprov med debet, kredit, balansrapport och resultatrapport.

FREDAG
Rättskunskap svara på frågor plus hemtenta till veckan efter.
Tror jag ska gå under jorden lite nu.
Saknar världens bästa mamma också, det finns ingen som henne, jag hade aldrig kunnat fått någon bättre.
Tackar gud för att vi är så lika varandra, jag vet att hon är min mamma, ingen annan skulle förstå mig som hon.

NRJ ROCK

Hej människor. Händer väl ganska mycket i mitt liv som jag inte vill dela med mig av på bloggen just nu så därför det blir lite tyst här ändå.
Men jag tar en dag i taget, framtiden ligger inte i mina händer. Har i varje fall bokat resa till Paris nu, blev en ganska spontan och impulsiv bokning, så åker och träffar mina parisare, Elin och Johanna som går på Svenska skolan i Paris om 16 dagar, stannar i 3 nätter och kan inte längta mer! Tror min vän Sanna som bor i Sverige ocså kommer förbi och hälsar på oss. Kan inte längta mer. Är så lycklig att jag har mina fina vänner utspridda i Europa. Nästa år flyttar vi dock hem och det ska bli intressant. Jag kommer sakna mitt rum här, fick det städat idag av städerskan, hon hade skurat golvet också så det luktade gott i hela rummet. Nu är det bara upp till mig att hålla det rent.

Helgen är fortfarande ganska oklar, vill till leyou eftersom Sidney Samson är där, men det är ju heller inte jordens undergång om man missar det. Vi får se vad som händer. Just nu lyssnar jag NRJ Rock som är allt annat än rock men jag mår bra av lite skön musik nu. Har tittat på BigBrother tidigare idag också, det här året kommer aldrig slå förra året, men det duger, jag är ganska lättroad.


Bryssel i mitt ♥













Världens bästa helg i Bryssel.






hahahhahaha tanten i bakgrunden är ju pricken över i:et på denna bild, viola är skitsnygg





Ledsen för dålig uppdatering men jag har haft den bästa helgen sedan jag kom till Bryssel nämligen så har inte haft tid till att uppdatera något förns nu när skolan dragit igång. Viola kom i torsdags kväll, Amanda och hennes vän Mickan samt Violas kompis Carin landade fredag morgon så sedan dess har det varit äventyr.

Jag och Viola träffade lite norrmän på väg till någon restaurang i torsdags och sen blev det häng med dom varje kväll. Hur trevliga som helst. Dom visade oss Delirium, baren med över 2500 ölsorter, så i helgen har vi testat chokladöl, honungsöl, kokosnötsöl, bananöl samt våra standards hallonöl och körsbärsöl.

Vi har åkt taxi, tittat på Manniken Piss, åkt metro, tittat på Atomium även kallad kolatomen, ätit våfflor, shoppat många timmar, fikat många timmar, varit på nattklubb, sovit alldeles för lite och helt enkelt haft det hur kul som helt. Dessa bilder var några av dom bilder jag tog med mobilen, lägger snart upp några jag tog med systemkameran också. Bloggar mer så fort jag dragit igång med verkligheten, måste städa mitt rum, läsa ut en engelskabok och andra roligheter. Vi hörs hejsålänge.

Life is good.

Onsdag, har nästan börjat tappa kontrollen över alla dagar, det är det bästa med lov, man märker av det på speciellt sommarlov, då har jag aldrig någon aning om vad det är för dag i veckan, man bara lever.
Imorse tvingade jag upp mig själv kl.10.00 , solen lyste och jag bestämde mig för en springtur, den slutade dock i en 7kilometers powerwalk. Efter det har det inte hänt så mycket, har tittat en och en halvtimme på Magnus Betnér på Youtube, sedan tittade jag på gårdagens avsnitt av Big Brother. Det har ju äntligen börjat igen och dom som känner mig vet att jag är världens freak när det gäller reality-dokusåpor. Förra året tittade jag och Viktor på både hela Paradise hotell säsongen eller det kanske var 2 år sedan? Nåväl efter det blev det Big Brother varje dag, jag coh Viktor tog oss till och med till Stockholm för att titta på två livesändningar varav en var finalen. Detta år blir nog också kul, men deltagarna förra året är nog oslagbara. Annars är det väl det faktum att jag och Viktor får kolla på alla avsnitten några hundra mil ifrån varandra med skillnad från förra året då men det går väl bra. Jag kommer dock få titta på alla avsnitten dagen efter på play på internet men det funkar det också.
Vad har jag mer gjort? Hittade lite nya Pasta Bolognese-matlådor i frysen, vart jättelycklig och slängde in en i mikron. Sedan satte jag mig framför tv'n och tittade på "Vem vet mest?", haha finns ju inte så mycket bra på tv före klockan åtta. Lite vuxenpoäng nästan, nej men man blir ju lite klokare på samma gång så varför inte?

Som ni hör, rena rama lovdagen. Imorgon tar jag tåget in till Bryssel checkar in på hotell, hänger runt lite, drar till starbucks, sätter mig på tåget till flygplatsen som förövrigt blivit utmärkt till Europas bästa (för 7 år sedan... hehhe) och sedan träffar jag min saknade Viola och så ska vi slå runt lite i hjärtat av Europa.
Life is good.

Här har ni två bilder på mig och Viola från 2008 respektive 2010.
Efter helgen får ni nog se en bild på oss båda och hur vi ser ut 2012.

Det ser lovande ut det här.


Mia Skäringer och Magnus Betnér

Sitter och äter mörkchoklad med smak apelsin samtidigt som jag tittar på Mia Skäringer's turné som ståuppkomiker i somras, hela föreställningen "Dyngkåt och hur helig som helst" finns att hittta på youtube nämligen. Men av någon anledningen tycker jag inte att hon är allt för rolig, min favoritkomiker är Magnus Betnér. Han är riktigt kul. Så nu ska jag titta på hans föreställning "Livets ord" istället. Om 20 min stängs internetet av, det är bara för att det är vardag, och visst när det är skola dagen efter så är det ju jättefinurligt. Men nu har jag ju lov... nåväl lika bra att man kommer i säng kanske.

Nu är det knappt två dagar tills Viola landar i Bryssel, jag ska möta upp henne på flygplatsen och sen ska vi sova på hotell. På fredag kl. 09 landar Amanda och hennes kompis, så då måste vi ta oss till flygplatsen och möta upp dom också. Kommer bli sjukt kul i helgen, är såå taggad efter dom här slappdagarna här på slottet.

Haha nej nu herregud vad Betnér är skön, ni måste titta på youtube, skrattar så mycket så att jag snart ramlar av stolen. Jag ska snart gå och borsta tänderna, godnatt.




Solsidan

Haha herregud vad jag saknar solsidan.
Klockan är över midnatt och jag sitter på mitt rum här på slottet och skrattar så jag dör, älskar bloopers.
Skulle vilja jobba med film bara för och att få se och vara med om alla roliga bloopers.


Dom godaste kakorna jag ätit.

Har precis ätit upp den sista kakan, det här är tredje gången jag köper ett sånt här paket på en vecka tror jag, haha. Inte inte bra, hela paketet innehåller 1042 kalorier också, inte konstigt att dom är så goda då..


Sportlov till tusen - bildbomb från mobilkameran


Jag har sportlov i Belgien, vad gör jag?

  • Springer
  • Äter pizza
  • Går till Carrefour
  • Går till Quick och köper milkshake
  • Äter gröt
  • Sover för mycket, vaknar 12.30
  • Tittar på Big Brother
  • Tittar på sista avsnittet av "Mammor & minimodeller"
  • Tittar på Top Models
  • Köper världens godaste kakor
  • Får skjuss helt random in till Waterloo centrum
  • Tittar på jättesnygga kläder
  • Försöker spara pengar
  • Skypear med Viola
  • Skypear med Viktor
  • Gör situps
  • Läser bloggar
  • Hänger på facebook alldeles för mycket
  • Värmer mat i mikron
  • Köper mörkchoklad med smak av apelsin
  • Lyssnar på hög musik
  • Tar bilder med mobilkameran

Bloggar imorgon.

Sålänge kan ni lyssna på denna sköna bästa låt. Finns det någon bättre kombination eller?
Aviici och Coldplay ♥

Och efter gymnasiet då?

Har precis laddat ner Björn Ranelid ft Sara Lee's låt från gårdagens melodifestivalen. Det verkar som att man antingen hatar eller älskar den men jag kan nog inget annat än att älska den. Hur skön som helst, kör högsta volym nu, haha älskar alla Ranelids alla ord. Nej gårdagen var för härlig, melodifestivalen var kul och efter det satt jag uppe på internet med mina poppade popcorn och kollade runt på olika universitet och högskolor, vad ska det bli av mig när jag blir stor? Det finns hur mycket som helst och det känns som att vad jag än pluggar så kommer det ändå bli en lång struggle för att sedan hitta ett jobb som passar utbildningen. Och sedan vill man ju inte ta studielån heller, men det måste man ju göra om man ska plugga vidare. Sverige är inte så gratis som jag alltid har trott.
Nej vi får se vad det blir av mig, Uppsala är en bra studentstad och ska man plugga borde man ju göra det i Uppsala men hur trött kommer jag inte vara på Uppsala om några år? Man vill ju samtidigt hitta på något nytt, flytta till en stad man aldrig levt i tidigare för då blir det mycket roligare att studera.

För så kände jag i ettan på gymnasiet, att skulle jag läsa tvåan (som är det tråkigaste året på gymnasiet) i Sverige i Uppsala, då hade det ju bara varit jättetråkigt alltihop, medan nu när jag läser mitt andra år i Belgien så blir det ju troligtvis mitt bästa år i gymnasiet istället. För hur kul är det inte med nya spännande saker? Det är ju det man strävar efter, i varje fall jag. Jag älskar att upptäcka, lära känna nya människor och utmana ödet lite.

Så ja något nytt vill man ju göra efter gymnasiet, blir jag kvar i Uppsala vill jag i varje fall skaffa egen lägenhet men då återigen till problemet med studielån, ingenting är ju gratis tydligen. Men vi får se, jag får hoppas att jag har kvar jobbet på donken om några år också, då kan man ju i alla fall få in en liten kosing på kvällar och helger möjligtvis.

Nåväl jag tänker leva i nuet och se var världen tar mig. Idag har vi halvklart och runt 5-6 grader, såhär såg det ut för ett tag sedan utanför mitt fönster.


Det känns att man har lov.

Hej världen, idag hade jag ställt alarm på mobilen. Kl 10.30 fick den ringa, då gick jag upp och åt frukost.
Våra houseparents har fyllt kylen och frysen i studentköket åt oss, så nu kan vi äta när vi vill och vi har massor att välja på. Love it. Igår till middag blev det en pizza som jag värmde i ugnen, den kunde inte smakat bättre framför tv'n med fötterna på bordet.

Lovis och Johannes kom förbi efter en stund och ville också ha frukost, efter det tvingade jag oss att plocka ur och i diskmaskinen, för jag tål inte när det är oreda, snusk och matrester överallt. Så det blev fint, men det är nog dags för en ny maskin snart, trots att vi bara är 5 som delar på maten i studentköket så äter folk lite när dom är hungriga och tar nya tallrikar varje gång osv, så det går ganska fort att få det stökigt. Efter frukosten tog jag och Johannes en springtur till Carrefour, det var hur skönt som helst i våra 9 grader ute, efter det blev det lite styrka nere på gymmet och sedan upp och duscha och äta lunch. Till lunch valde jag en av matlådorna i frysen som det stog Pasta Bolognese på. Det var väldigt gott. Efter det blev det lite häng i sofforna i vardagsrummet framför tv'n.

När halva dagen gått bestämde jag mig för att ta tag i mitt rum, så jag möblerade om lite till hög musik och har precis fått jättemysigt och fint, hittade dock lite dammråttor här och där. Men dammsugaren gömmer sig i någon garderob en bit ifrån korridoren och när jag titta ut senast var det kolsvart så kände att det var too much effort, eftersom jag fortfarande jobbar lite med min mörkrädsla haha. Sensorerna i korridoren har slutat givit någon respons när jag går och därför tänds inte alltid någon lampa förutom när jag är längst bort i korridoren.

Ikväll ska jag titta på Melodifestivalen nere i vardagsrummet och så funderar jag på att göra lite havregrynsgröt, för jag har havregryn i skåpet. Sedan ska jag poppa popcorn.


Dom små sakerna som gör livet så mycket bättre.

Jag måste bara få berätta om en sak som gjorde mig så glad idag, det är såhär nämligen...
Det finns en lärare på min skola, hon är lärare i Business and Management (företagsekonomi B) och rättskunskap
Att få bra betyg av henne har länge kännts som en omöjlighet. Förra rättskunskapsprovet var jag säker på att jag skulle få MVG för jag hade pluggat så mycket och tyckte verkligen att jag kunde allt, det kändes så på provet också. Men icke sa nicke, där blev det ett VG med 3 poäng ifrån MVG och jag var trots det inte ens värd VG+.
Mitt senaste FEKB-prov fick jag IG på, det berättade jag tidigare, gjorde omprov och fick G på den delen.

När vi nu i måndags hade en Market Plan på 900 ord att lämna in, så skulle denna inkludera ett företags Marketing analysis: SWOT, Marketing objectives, marketing strategies, Marketing tactics, Marketing mix, Branding och Ethics of marketing. Jag såg detta som en stor utmaning, jag tvingade till mig hjälp från Michelle som är IB-elev och kan bra engelska. Men jag hade inga som helst krav på mig själv när det gällde denna uppgift eftersom jag såg den som väldigt tuff och svår. Så jag sa det "bara jag blir godkänd så är jag nöjd", det kan säkert mycket väl bli G- men då får det vara så. Jag ville bara bli av med denna Market Plan och när jag två timmar innan deadline skickade in min Market Plan hade jag bara fått ihop en mening under "Conclusion" så jag tänkte att det är klart att det kommer gå åt pipan men då får det vara så, jag orkar inte längre lägga ner energi och tankar på denna uppgift. Bara jag blir av med den..

Idag åt vi elever som är kvar på slottet lunch med lärarna och jag står och fyller mitt glas med vatten när denna lärare kommer förbi och säger till mig "Jennifer, gud vilken bra Market Plan du hade! En av dom bästa i klassen faktiskt, du har verkligen tagit in det jag sagt på lektionerna"
Och där stog jag och visste inte om hon drev med mig eller vad hon precis sagt? Jag sa bara lite skrattandes förvånande "Va tycker du det?" med inställningen att hon snart skrattar till och erkänner att hon skojar.
Men hon skojade inte. Hon tyckte om min Market Plan.

Jag gick precis in på schoolsoft och såg att jag faktiskt hade lyckats fått MVG på min Market Plan. Detta var för mig väldigt oväntat, och det är sådana här små saker som gör livet så mycket bättre.

Ville bara dela min glädje. Jag är inget MVG-barn och lyckas väldigt sällan kirra högsta betyg så detta var stort för mig. Nu kan mamma och pappa få känna lite stolt-rus i kroppen.

And take your time. To trust in me. And you will find. Infinity, infinity.

Efter en dag hos the triplets kommer jag hem till ett näst intill tomt slott. Jag är van vid liv här hela tiden då vi vanligtvis är 46 studenter som bor här. Idag är vi bara 5 kvar. Tyst men samtidigt otroligt skönt faktiskt.
Jag och Erika pratade om det idag att herregud vad skönt ändå, under dom här dagarna kommer jag ju verkligen få tid till att ha tråkigt. Låter kanske helknäppt, men jag saknar att ha tråkigt för då hinner man på samma gång vila upp sig och bli taggad till det roliga som väntar. Trillingarna åker iväg klockan 4 inatt till någon skidort i Frankrike, har för mig att det var till någon del av alperna dom skulle till, dom ska i varje fall åka skidor och kommer inte hem förns om en vecka. Så nu har jag inte många vänner kvar här i Belgien.

Men pappa ringde idag och berättade att Amanda och hennes kompis kommer fre - sön nästa vecka, hotell och flyg är bokat. Viola kommer på torsdag och jag är såå taggad! Ska bli riktigt kul och få visa dom runt i Bryssel.

Nu sitter jag här och poppar hög musik, vet inte vad jag ska hitta på imorgon eller dagen efter det eller dagen efter det eller dagen efter det men det löser sig. Impulsiv som jag är så brukar jag kunna hitta på något roligt.

Men ikväll ska jag i varje fall poppa popcorn och se om det finns något intressant att titta på tv, hängde på tv3play hela dagen igår. Tittade alla Top Model Sverige avsnitt samt Efterlyst, måste ju hänga med i samhället.

Snygga bilder från gårdagen bara, innan vi drog ut, sminkade och snygga. Älskar att alla rören i mitt rum förstör bilderna lite bara, hehe men nej det är ju faktiskt bara charmigt. Sådana där rör har jag längs 2 väggar, det gör det ganska knepigt och möblera ibland. Och så är dom så fula också. Dom hade ju kunnat måla rören i olika primärfärger åtminstone, då hade vi snackat charm. Nej man kanske ska möblera om? Det var ju ett tag sedan. Hejsvejs.

Allting har en ände utom korven som har två.


Jag är fortfarande ung.

Jag får väl vara ärlig och säga att det inte blev någon öppen bar för mig igår, jag var för ung.
Jag fick komma in och köpa alkohol men öppen bar var jag tydligen några månader för ung för.
Jag förstår deras tänke. Men dessutom hade dom ingen bra musik på det stället så jag och mina vänner drog till älskade touchdown istället, där släpper dom gärna in oss, dom gillar skandinavier. Jag åkte taxi 3 gånger igår, men det var hur billigt som helst så det gjorde inget. För varje gång var vi minst 7 stycken som delade på taxin, på väg till touchdown var vi till och med 10st i taxin, 11 med chaffisen. Älskar att chaufförerna inte bryr sig så mycket, speciellt inte på en torsdagkväll. Vi bara klämde ihop oss och såg glada ut.  Väl på Touch Down boundade vi lite med några belgare och sen drog vi in ett gäng shots. 5 shots för 15€ är ett bra pris. Så vi var 5 stycken som beställde in 15 shots, det var ganska kul.

Kvällen slutade fint hemma på slottet runt 02. Jag gick och la mig och väcktes imorse av Linda som skulle sätta sig i taxin till flygplatsen, det är tomt utan henne nu. Och om några timmar drar alla som ska till Val'd'isere, då blir det verkligen tomt. Då är vi bara cirka 5st kvar här på slottet.

Idag planerar jag att gå hem till trillingarna, poppa popcorn och titta på film.
Vi hörs, jag bjuder på lite bilder från gårdagen.


Experience is the best teacher.

Hi everyone, welcome to my blog! Skoja, haha sa det högt och ganska fort med ljus gayröst samtidigt som jag vinkade snabbt fram och tillbaka med handen.

Nej hörrni, fick sluta 12.05 idag då Art-lektionen var inställd! Hur skönt som helst. Så nu har jag sportlov! Fick världens godaste pennepasta med kötttfärssås till lunch också. Efter det tvingade jag Anniken att massera mig för det är hon grym på, så har legat i mitt rum och blivit masserad i typ en halvtimme. Känner mig som en helt ny människa nu.
Är himla taggad på denna kväll också, tror inte vi kommer bli allt för många dock eftersom många drar hem till Scandinavia redan ikväll. Men det gör ingenting för mig, öppen bar för 15€ liksom what too say? Hehe detta slutar bra. Är lite rädd ibland att mina lärare ska läsa denna blogg, speciellt rektorn för hon har redan sagt till mig en gång att "Jennifer du skriver inte om alkohol och så i bloggen va? Du vet att dom flesta som börjar på vår skola fortfarande är barn eller hur?". Men nu är det såhär va att den här bloggen visar bara hur verkligheten i Belgien ser ut, inget annat. Och den här bloggen är min och det är jag som studerar mitt andra år utomlands och jag bloggar om vad som händer i mitt liv, eller hur? Men somsagt, jag skriver faktiskt väldigt sällan om just alkohol i denna blogg. Brukar väl nämna att det är party, men det kan ju faktiskt också innebära saft och bullar. Yes sir.
Men nej min rektor får vara glad över alla gånger jag har länkat till deras hemsida och sagt att denna skola är bäst. That's it. För det är ju sant. Jag älskar livet här och denna blogg är min dagbok som jag vill kunna titta tillbaka på om några år och minnas alla stunder, dåliga som bra.

Om 20 minuter ska jag och Linda bege oss till Carrefour för att ta ut pengar och köpa "bra-att-ha-saker".
Linda åker hem imorgon, känns lite jobbigt. Men jag överlever, hon ska köpa med sig choklad och annat kul från Sverige till mig så det blir fint.

Och hörrni, jag ska försöka ta lite fina bilder ikväll. Eller fina, haha släpar väl inte med mig systemis precis. Nej det blir lite mobilbilder kanske.


Här har ni mig idag. Korsörhänget fick jag från Malin i julklapp.
Tröjan är från Monki, och jag själv kommer från mamma mage. Vi hörs.

Ett inlägg utan bild

Måste säga att det känns så himla skönt att inte ha en massa plugg nu, jag är så taggad på lov nu!
Dom flesta åker hem på lovet, vissa åker till Val'd'isere och jag och cirka 4 till stannar i Belgien. Kommer kännas extremt konstigt att vara så få som ska sova på slottet. Lovis och Michelle åker dessutom till Paris mellan måndag och onsdag, vilket betyder att vi kommer vara drygt 3 pers på det här stora slottet ensama dom dagarna. Haha lite läskigt men samtidigt skönt. På torsdagen landar Viola och förhoppningsvis min syster och hennes kompis också, dom måste bara boka men jag hoppas att det blir av. Och då ska vi sova på hotell inne i Bryssel i 3 nätter, kommer bli sååå underbart. Jag längtar verkligen. Dagarna innan det ska jag försöka hitta på saker, kanske ta mig till Antwerpen eller något, men det blir nog mycket hängande på slottet, ska träna massa också. Har äntligen fått tummen ur arslet och dragit igång med träningen på allvar (hoppas jag) haha!

Nej men det blir nog ett bra lov. Nu är det bara 7 veckor kvar tills jag kommer hem över påsken också, vi har två veckors påsklov och det kommer bli hur härligt som helst. Då har det förmodligen redan hunnit blivit sommar här också. Just nu är vädret inte det bästa, det har skiftat mellan solljus och regn hela dagen, men för det mesta bara regn.
Snön är i varje fall borta, det kan jag med glädje meddela.

Nu taggar jag basket i hallen! Kanonkul.

Kanske var det tur, att jag föll så djupt, för det du var du som fick min fallskärm att vecklas ut.



Här har ni mig för några sekunder sedan, har precis ätit lunch. Vi fick pitakött, french fries, vitlöksås och till det drack jag vatten och färskpressad äppeljouice. Yaa määähn. Man får faktiskt inte klaga på maten här, för den är verkligen bäst. Älskar luncherna, imorrn blir det risotto och biffslices typ och på torsdag blir det pasta bolognese. Wiho. Och utöver huvudrätten har vi alltid en andra meny som serveras hela veckan, denna vecka är det vårrullar med ris och sötsursås, och utöver det finns det alltid någon ny soppa varje dag plus ett gigantiskt salladsbord och en massa olika brödsorter, knäckebröd finns också och pålägg, skinka, ost och salami.

Yes så nej klaga får man inte göra, vet inte hur jag ska klara mig med skolmaten i Sverige när jag flyttar tillbaka nu när man är så bortskämd. Hehhe. Nej herregud vad denna dag känns bra!
Jag har lyssnat på fallskärm med Timbuktu ett antal gånger nu, den går på repeat.

Och det är alla hjärtans dag idag och vår skola är ju så mysig så vi alla fick 3 små gulliga choklader var, belgisk såklart ♥ Och i matsalen spelades mysig musik och det var tända ljus och hej och hå.

Ja åh älskar verkligen denna skola.
Nu har jag håltimme fram till 13.45 och då blir det företagsekonomi i en och en halv timme, jag hoppas att vi börjar med den svenska biten nu, det vill säga bokföring! Woho! Nej jag vet knappt vad bokföring innebär haha.

Efter skolan ska jag och Linda i varje fall gå och fika inne i Waterloo.
Förresten känner för att göra lite reklam för min skola, så klicka er in på http://ssb.be om ni är nyfikna på den skandinaviska skolan i Bryssel, för ja den är grymt bra bara så jag tycker alla är värda ett år här.
Hejdå.

Cadbury UK


Det är måndag, vad mer kan behövas än lite choklad från Cafeterian? Dessa godbitar är importerade från Storbrittanen. Nu är min dag räddad. Hela dagen ska ägnas åt att få klart min Market Plan på Företagsekonomin. Den måste vara inlämnad innan 00.00 inatt, så fuck vad jag kommer somna sent inatt. Somnade ju inte precis tidigare igår eller dagen innan det.. Hej vad skönt det ska bli med lov på torsdag.

Om jag fick en enda önskan, så skulle det vara att jag aldrig påbörjat företagsekonomi B.

högsta volym

Att komma till insikt med saker.

Det är inte alltid lätt att bo långt hemifrån, hemma i Sverige har jag allting, jag har mina vänner som kännt mig sedan länge, jag har mina föräldrar, mina syskon, mina släktingar, de flesta som betyder något för mig - dem finns hemma i Sverige. Innan jag flyttade hit hade jag ingen aning om vad som väntade mig, idag kan jag i ärlighetens namn säga att jag har upplevt de mest fantastiska sakerna i mitt liv sedan jag flyttade hit. Att ha roligt och att hela tiden göra saker är två saker som räknas till min vardag nu för tiden. Det är först nu som jag har börjat inse hur bra jag har det här, och det är först nu jag har sett skillnaden mellan att uppskatta saker och att se häftiga saker, vara med om roliga upplevelser och trevliga utflykter varje dag. Jag har ofta otroligt kul här men jag hinner sällan uppskatta allt, hemma är inte allt lika kul jämt men det gjorde också att så fort något event dök upp så blev det också ett event, jag räknade ner dagarna till den här upplevelsen, det kunde vara en middag med vännerna, bio med pojkvännen, bowling med familjen eller vad som helst. Och jag uppskattade verkligen att jag fick chansen att göra något så roligt tillsammans med dom människor jag älskar. Här i Belgien gör vi så mycket roliga saker hela tiden, jag minns inte en enda helg då vi bara har suttit hemma och inte gjort något? För mig var det ganska vanligt i Sverige att man inte alltid gjorde saker på helgerna, det kunde räcka med att man träffade någon vän och fikade, poppade popcorn med syskonen eller sov över hos pojkvännen.

Det jag tror att jag försöker säga är att jag nästan saknar att kunna se fram emot saker, att uppskatta saker som man gjorde hemma i Sverige. För här har alla roligheter som sagt blivit en vardag och inget speciellt längre. På torsdag är det fest och öppen bar på Fridays, för då fyller en av killarna i trean 19, på fredagen är vi lediga och dom flesta åker hem för att det är sportlov. Jag stannar kvar i Belgien och får besök av min vän Viola på sportlovet, vi ska sova på hotell inne i Bryssel, vi ska shoppa och vi ska parta. Fredagen efter lovet, åker man till Le You för att dansa till Sidney Samson som DJ. I Mars åker vi till Antwerpen med hela boardingen och många timmar kommer att läggas på shopping. I April går vi bara i skolan i 10 dagar på grund av 2 veckors påsklov och lediga dagar. På påsklovet åker jag hem till Sverige. I Maj har jag och mina närmaste vänner här hyrt en lägenhet i Paris för tre nätter. I Juni slutar man skolan och drar troligtvis till Peace and Love. I Juli jobbar man största delen av månaden på McDonalds och i Augusti börjar man i trean på Thoren Business School och får träffa sina gamla klasskamrater igen.

Jag har ett så fantastiskt halvår som väntar på mig, jag kan knappt förstå att det är på riktigt.
När jag var 12 år, var detta något bara jag kunde drömma om, jag hade inte ens en tanke på att göra det till verklighet. Idag vet jag precis hur det känns att vara 17 år och studera utomlands. Det är något alla borde få vara med om.

När jag startade på detta inlägg visste jag inte vad jag skulle skriva. Men när man väl börjar, så springer fingrarna iväg på tangenterna snabbare än vad man tror. Vad jag också ville få sagt någonstans var att det jag nu önskar, vill och drömmer om är att få göra dessa simpla saker med de människor man tycker bäst om.
Just nu saknar jag att någon helg bara få poppa popcorn med småsyskonen, titta på Melodifestivalen med familjen eller mysa med den kille jag älskar mest.


Natt.

Hej mina vänner klockan är halv två och kvällen har spenderats bra på slottet. Marie-Laure som är en av våra houseparents och som har en jättefin lägenhet här på slottet bjöd in oss boardingelever att få se på film hos henne, så vi var ett gäng som klämde ihop oss i hennes soffor och tittade på filmen "In time". Jag tycker den var bra, spännande, lite rolig och så lite smått med romantik så klart. Efter det blev det poker på Lindas rum med några vänner och bra musik! Nu ska jag borsta tänderna, och lite senare ska jag sova.

Solnedgång och bajsekonomi.

Klockan är snart halv sju och solen är på väg ner. Tog precis denna bild från mitt fönster.
För några minuter sedan lös solen in i mitt rum, jag har kvällssol. Väldigt mysigt. Idag har det varit jättefint väder och det känns nästan som att våren är på väg. Om några dagar väntas stora mängder regn och plusgrader,
men vi får se om meterologerna har rätt..
Företagsekonomi B på engelska får mig förresten att vilja gå under jorden, jag vet inte var jag ska ta vägen.
Har en market plan att lämna in före måndagens slut, men du det löser sig, det gör det alltid.. det har timbuktu sagt. Efter det är klart börjar vi med bokföring på svenska, tack och lov. Nu ska jag snart kila ner till middagen. 
Hejsålänge.


Om man ska krascha ska man göra det riktigt snyggt.

Gårdagen var lyckad. Säger jag att jag inte gillar Belgien så ljuger jag.
Först bowling med 10 fina vänner, sedan träffa mer folk på Touch Down och sedan hem till trillingarna, dricka te, äta kakor och spela kort, somna runt två och vaknade pigg imorse. Har varit på långpromenad och köpt dumle på Scan Shop. Nu blir det strax fokus på studier och så ska jag äta mina dumlisar. Tackochhej.

Hur mycket kärlek som helst.↑
Världens bästa trillingar. ↑



Bowlfactory

Sticker iväg och bowlar med mina fina vänner, tar med mig kameran så dyker säkert upp lite bilder imorgon.
Sover hos tha triplets tonight, så vi hörs imorgon. Jag ska ha en kanonhelg.


Träna, plugga, skypea.

Tjatjaaa. Haha har laddat upp vår franska steg 1 film på facebook nu, väldigt seriös film haha.
Så ni som känner mig kan jag ta er en titt, det är faktiskt 2-3 ganska underhållande minuter, hehe.. skäms dock lite så här i efterhand bara att jag uttalade ans med s'et hehhe. Vår lärare var ganska tydlig med att vi aldrig skulle uttala s'et om det stog sist i ett ord och ja det är ju inte så lätt att komma ihåg alla gånger, då vi alltid uttalar s'et på svenska.

Nåväl, har varit sjukt duktig idag, gått till Carrefour och tillbaka som vi idag mätte med endomondo, det är 5 km fram och tillbaka. Efter det sprang jag 3 km på löpbandet och körde lite situps och därefter middag och nu har jag och Lindat precis pluggat massor inför rättskunskapen, så jag hoppas att det går bra imorgon, men Mariannes prov är alltid svåra så vi får se :))

Imorrn är det fredag, ännu en gång.. fredag nummer 6 detta år faktiskt.
Vi planerar att ändra planerna inför imorgon, det kan bli bowling istället? För nästa vecka blir det ganska mycket party.. men vi får se vad som händer. Kommer i varje fall att spendera ganska mycket pengar dom närmsta veckorna och det är ju med blandade känslor.

Saknar sommaren!! Dessa bilder är tagna den 11 september klockan 21.15. Kolla vad fint! ♥

Svettiga fötter och dyra frimärken.

Sitter med träningskläderna här och känner mig lite halvfresh, hade idrott sista timmen, vi dansade lite till.
Klockan 18 är det dags för basket nere i hallen, så därför orkar jag inte byta om eller duscha innan det, känns lite waste liksom. Har ångest över allt plugg nu, vill bara att det ska bli sportlov nu, då kommer Viola hit. Både flyg och hotell inne i Bryssel är bokat, kommer bli kul!

Längtar också till fredag, då har vi tagit permis hos trillingarna, vi planerar att dra till Le You och festa hela natten och ta tåget hem morgonen efter. Känner på mig att det blir en bra helg.

Pappa kanske skulle boka hit syrran över sportlovet också, dock inte samma dagar som Viola men detta skulle han fixa nästa helg i så fall så vi får se hur det blir med den saken. Är världigt avundsjuk på pappa och hans sambo som åker till Kenya och Mombasa inatt och ska stanna där till nästa fredag, hade ju varit skönt med lite plusgrader nu faktiskt.

Nej idag har jag lagt brev på posten också. 200 kronor fick jag betala för alla frimärken, det är fan inte billigt med frakt så nu hoppas jag att dom kommer fram till 2 fina människor som är värda dessa paket.
Hejsvejs.

Un, deux, trois .


Det finns många människor som är bra på att mixa musik minsann.
Ledsen över att jag inte bloggade igår. Men gårdagen var väl kul, dansade på idrotten, polka, vals, rock'n'roll och något annat flummigt kul. Kan säga att det var roligare än när man gick i årkurs 8 eller 9 på högstadiet och hade Christer som lärare... haha. Nu har man två energiska belgare som lärare som pratar franska en sekund, engelska den andra, och några siffror på svenska brukar dom också kunna kasta in. Jag gillar dom, kommer verkligen sakna idrottslektionerna här när jag väl flyttar hem igen.

Igår nere vid middagen fick jag och Linda något skrattanfall, jag vet inte det var, dom andra vid bordet kollade på oss och fattade ingenting och det gjorde inte vi heller, men jag tror vi skrattade åt Alex, haha. Det är det bästa med att bo såhär, att man kan dela sin glädje med så många och att så många kan dela sin glädje med dig.

Idag har jag gått i skolan, hunnit en snabbis till Carrefour där jag köpt lite grejer, ska skicka iväg 2 stora brev nämligen, säger inte till vem förns dom har kommit fram till människorna höhö. Och sen har jag inte gjort mycket annat. Klockan är redan 17 och det är middag klockan 18.30. Fram tills dess ska jag göra lite nytta, städa mitt rum, plugga på rättskunskapsprovet och skicka in samhällsläxan.

Vi hörs.

Såhär såg det ut förra veckan när vi fixade vår franskafilm, hehe kanske lägger upp den sen.

Justja, kan ju tillägga att vi har haft kallare än Sverige idag, bara så att ni svenskar där hemma kan få känna att bor tropiskt. Haha, men det varar nog inte länge till hoppas jag för jag gillar inte kyla. Hejsvejs.

Schema vårterminen 2012



Såhär ser mitt schema ut denna termin.
Kommer ha idrott 3 timmar i veckan, bara för att hinna läsa klart både idrott A och B.
Så kommer ha idrott måndag, onsdag och fredag, det känns bra ska ju blir redo för beach 2012, hehe.
Nej men jag är taggad på denna termin trots allt. Det ska bli så skönt, när allt plugg är över och man får gå på sommarlov. Vill dock inte flytta härifrån, så ska ta vara på varje minut.
Utöver det som finns på schemat så läser jag även Samhäll A, så känner på mig att det blir mycket pluggande denna termin, men det är det nog värt.

Pannkakor och träning, ingen bra kombination.

Söndagen började med volleyball och efter det åt jag brunch och lite senare blev det 4km på löpbandet nere på gymmet. Efter dom 4km kändes det som att jag skulle spy i en halvtimme ungefär, antagligen för att jag åt 5 pannkakor till brunch + massa annat gott, hehe. Men jag klarade mig och nu har jag duschat.
Ska troligtvis dra mig hem till Max snart så vi kan bli klara med engelskan, vi ska ha presentation i 10 min om asylsökningar i Sverige, antingen imorgon eller på tisdag.. känner mig inte allt för taggad.

Ne har inte så mycket att säga, hejdå.
Bjuder på någon random bild, jag i burka hehe.

Woop woop! Det var hans ord.

Lördag.
Idag begav sig jag och Linda oss in till Waterloo i det fina vädret.
Vaknade imorse av att jag hade så fruktansvärt ont i halsen, var tvungen att kliva upp för att svälja lite vatten och fukta strupen. Men efter lite brunch så kände jag mig bättre. Idag var också "Garage Sale" nere i Mozarthallen, massa skandinaviska familjer som sålde begagnade prylar, så jag och Linda drog oss ner för att se vad folk hade för gammalt skrot att dela med sig av och vi hittade faktiskt ett sällskapsspel liknande "Rita och Gissa" för endast 2 euro som jag köpte, så vi får väl se om det blir en runda ikväll kanske.
Därefter drog vi oss in till stan eller ja Waterloo's lilla Centrum, där började vi med att kika in på Zara, och jag hittade faktiskt 3 nya tröjor som jag köpte. Sen vidare till H&M där vi inte hittade något så vi nöjde oss och gick och fika på samma Café som tidigare i veckan. Väldigt uppskattat!

Till middag blir det Tacos, så jag taggar till det.
Vi hörs.

Hehe lite sliten bara..

Nya tröjorna från Zara.

Livet i Belgien fortsätter.


Långa köer ända in på kvällen, belgarna och deras sommardäck fick snigla fram i snön.






Snön har nått Belgien

Tittar på dessa bilder och måste säga att det är rätt magiskt vackert trots allt.
Titta på bilden längst upp till vänster och sedan den längst ner till höger, dom är tagna kanske en halvtimme efter varandra. Det snöar verkligen mycket nu. Världens snöstorm, haha kan tänka mig hur trafiken ser ut nu, människor här vet ju inte vad vinterdäck är så det brukar kaosa ganska mycket så fort snön visar sig.
Haha nåväl, ikväll blir det troligtvis middag på någon restaurang inne i Waterloo och sedan blir det utgång - det är ju fredag? (; Älskade fredag. Hejsålänge.

Queen Elizabeth Musical Chapel

Tänkte att jag skulle lägga ut några suddiga bilder från gårdagen bara. Jag var ju somsagt på en liten "konsert" igår nere i Mozarthallen här på slottet, det var jätteduktiga ungdomar från Queen Elizabeth Musical Chapel som visade vad dom kunde på fiolen, pianot och en tjej sjöng tillochmed opera. Den yngsta pojken var född 1996 och en annan jätteduktig kille var född 1993, dom var verkligen hur begåvade som helst och började så tidigt som i 3-4 årsåldern. Trots att jag inte är så mycket för klassisk musik så blir man ju berörd med tanke på all den entusiasm dom visade.


Därför tänker jag inte gifta mig.

http://www.minervas.se/empty_40.html
Läs storyn, den slutar bra, oroa er inte.

Ni kan ju lyssna på denna i samma stund så det blir rätt "deepmode" liksom.

serious inlägg

Nejdå så seriöst är det inte.
Men idag fick jag faktiskt reda på att mitt nästa år kommer att spenderas i Sverige. Det har ni i och för sig hela tiden trott, men jag kan säga det nu att, någon gång innan jullovet så bestämde jag mig för att jag skulle ansöka om ett år till här på SSB. Jag trivs somsagt bra här och tänkte att om jag har möjligheten att studera ytterliggare ett år utomlands, varför inte ta den? Men min kommun hemma i Sverige ville bara bevilja ett år för mig, annars skulle jag få stå för hela kostnaden själv. Detta år har min kommun betalat skolpengen, det vill säga det som dom betalar för mig även när jag går i skolan hemma.  Min familj har alltså fått betala övriga kostnader som dom skolkostnader som skolpengen inte täcker samt konstnad för boende och mat här på boardingen.

Men mitt nästa år vill dom alltså inte bevilja någon skolpeng för att studera utomlands, antagligen eftersom dom anser att jag kan läsa samma kurser i Sverige. Så framtill idag har jag inte vetat hur allt skulle bli, om jag skulle få stanna ett år till och ta studenten här eller om jag skulle få flytta hem till Sverige igen efter sommaren. Men nu vet jag. För får vi inte skolpengen av kommunen så är det ganska extrema kostnader att stå för själv, så isåfall är det bättre att jag åker hem efter sommaren, fortsätter att jobba extra på McDonalds, tar mitt körkort och studenten i Sverige. Det kommer bli bra, jag känner det på mig.

Det som känns jobbigt nu är bara att dom här månaderna innan sommarlovet faktiskt är mina sista här i Belgien.
Och jag vill ju faktiskt inte att det här året ska ta slut, dock ska man inte tänka på det nu så här långt i förväg. Jag har ju verkligen massor att se fram emot, och vem vet vad som händer i framtiden?  Nej jag ska verkligen leva och ta vara på varje sekund detta halvår! Trean i Sverige blir nog inte så knasigt heller.

Är bara så lycklig nu, förevigt tacksam.

Mellanmål - snacks - mellis, kalla det vad du vill.

It's tiiiime!! Efter mellis ska jag ta en promenad i det fina soliga vädret med Linda. Det är dock väldigt kallt, 4 minus idag också. Men jag tänker på Sverige som har 10 minus och snö, då känns allt mycket bättre!

Imorgon är det fredag, det är heeeelt sjukt hur fort det går, jag fattar ingenting. Så här snabbt har mitt liv aldrig gått. Tänkte göra ett litet serious inlägg ikväll, så stay updated.

Lillebror, mamma och jag. En bild från i somras, kort innan jag flyttade till Belgien.
Saknar familjen hemma faktiskt.

Busigt

Jag bad min fina vän Linda att köpa något åt mig på Carre när hon ändå skulle dit, hon fick överraska mig och detta var vad hon kom hem med. Underbart. Borde egentligen inte äta, men vafan vem bryr sig egentligen?
Spelade basket idag mellan 18 - 19, sjukt vad kul! Vi var ett gäng slottisar, 10 pers och så musiken i bakgrunden. Svettades massor. Wunderbar. Hejsvejs.


1 FEBRUARI

Jag gick faktiskt och la mig tidigt igår. Klockan 20.59 låg jag i sängen faktiskt, datorn avstängd, tänderna borstade osv. Kände mig otroligt duktig. Ikväll känner jag på mig att det blir senare, men det gör inte så mycket faktiskt.

Och första lektionen var filosofi, många 3or som skulle läsa kursen. Det kan nog bli intressant, idag gjorde vi inte så mycket, touchade lite på ämnet bara och så fick vi sluta en halvtimme tidigare. Sedan fortsatte vi med Engelska, Historia och sist Svenska. Har varit rätt chill med läxor i några dagar nu men så fort det börjar bli lungt så är lärarna på topp och slänger på lite på våra axlar igen, vi får se hur det går. Jag hoppas att jag slipper crasha som för några veckor sedan i varje fall, kändes nästan som att jag skulle gå in i väggen ett tag där.

Men snart är sommaren här (sitter jag och säger när det är 4 minusgrader ute..) och då mår jag minsann alltid bra. Nej det är dags för mellis, ska äta något riktigt gott. Hejsålänge,


Vinter vs Sommar i Belgien.

Imorse vid frukosten, jag och mina mackor.

V - "Oj vad mycket du äter"
J - "Gör jag?"
J - "Jag har väl inte ätit så mycket?"
V - "Är inte det där din tredje macka?"
J - "Jo men det var ju gott, men är 3 så mycket då? Dom här mackorna är ju dessutom bruna.."
V - "Ja i och för sig.."
J - "Hemma kan jag äta 5 mackor, om dom är vita och om det finns messmör hemma.."

Ja, så såg min och Victorias konversation ut imorse, jag tyckte det var ganska kul och intressant.
För enligt mina erfarenheter så finns det tydligen någon norm eller moral i samhället som säger att man äter 2 smörgåsar till frukost. Jag vet inte vad det kommer ifrån riktigt, antingen är det för att dom flesta människor inte har större matsäck än så? Eller så är det för att dom flesta människor inte är särskilt hungriga på morgonen? Eller så beror det på något annat, jag vet faktiskt inte. Men jag personligen tycker ju att frukost är den godaste måltiden på hela dagen och då är det väl klart att man äter mest då? Speciellt när man betalat för frukosten.. hade jag ätit hemma hos någon annan hade jag nog inte tagit 3 mackor eftersom det då kan verka ohyfsat eller otrevligt enligt normer och moraler i samhället. Men när jag, mamma eller pappa har betalat för min frukost då tänker jag äta hur mycket jag vill. Dessutom tyckte jag inte ens att jag åt mycket till frukost imorse, i vanliga fall brukar jag ta flingor och mjölk också, och även en kopp varm choklad.

Men alla har vi våra tankar kring vad som är mycket och lite, jag har hela tiden lärt mig att det är bra att äta mycket till frukost eftersom man då koncentrerar sig bättre under hela dagen.

Jag googlade precis "perfekt frukost" och detta var vad som kom upp.
Jag instämmer.

RSS 2.0