STUDIEDAG ♥

Och 25 grader varmt, life is good!
Ut och sola med rättskunskapsboken i hand nu, vi hörs!

Bloggtips

Tänkte bara tipsa er som är intressade av att läsa om hur vi som går på SSB har det här nere så ja här har ni några andra från slottet som också bloggar.

http://alexjonerheim.blogg.se/





Min blogg är såklart bäst men ifall ni var intresserade liksom, ehm.. ja host haha godnatt.

Bra dag

Idag har vi haft så otroligt fint väder, har faktiskt legat och stekt lite ute i solen idag samtidigt som jag läste läxorna, väldigt skööönt! Imorrn ska det bli ännu varmare och vill ni höra?! Vi är leeediga imorrn! Studiedag ♥ Och vill ni höööra ?! På kvällen kommer min älskade Viktor, åååh det ska bli så kul och han ska köpa med sig svenskt godis till mig läängtar :D haha och han fyller 20 imorgon också! Så det ska ju firas, ih :D

Efter middagen idag gick vi till Carrefour några stycken och jag köpte faktiskt inte så mycket, sen när vi kom hem var popcorn framför moulin rouge - filmen i vardagsrummet som gällde, jag fattade inte så mycket så var tvungen och fråga alla hela tiden... tror jag förstörde deras filmupplevelse lite menmen.

Nu ska jag försöka få i mig lite sömn, vi hörs.

Snodde denna bild från Alexandras blogg by the way. Jag och Linda som steker lite.

Historian om kodlåset

Hellu, tänkte berätta om en händelse från gårdagen. Emma och Victoria som har lånat min cykel någon timme på kvällen rusar in i mitt rum med mitt lås i handen och säger "Jennifer vi får inte upp ditt lås nu!" , och jag har alltså ett kodlås, jag hade tydligt berättat min kod men när dom skulle stänga låset hade dom haft lite problem med att stänga den men tillsist lyckades dom och dom vet inte hur, det slutar med att vi inser att dom på nått vänster har råkat bytt kod till låset och nu kan vi inte koden haha, så jag sitter och försöker prova alla kodkombinationer som finns och alla blir efter ett tag lite pessimistiska och säger att vi aldrig kommer att få upp låset eftersom det finns en miljard olika kodkombinationer typ så vi börjar ge upp hoppet och dom ber om ursäkt för att det som inträffat har inträffat och säger att dom kan betala mig ett nytt lås.

Dom går in på sina rum och jag och Linda som satt med historialäxan när dom kommer in fortsätter på den men jag har fortfarande svårt att släppa låset, jag vill verkligen få upp den så testar lite till och sen helt plötsligt öppnas låset och jag har för en sekund svårt att förstå vad som faktiskt precis hände?!?! En helt ny kod lyckades jag få upp och Linda går bara runt och säger "Det händer inte, det här händer bara iiinte.." haha och jag springer in till Victoria och viftar med mitt öppna lås och vi är överlyckliga, två sekunder senare är jag inne hos Emma och hon är lika lycklig och ingen förstår hur detta ens är möjligt haha. hur stor är chansen att jag får upp en helt ny kod liksom?! Galet. Galet var det.
Obeskrivlig känsla.

Snipp snapp slut och så var denna saga slut, slutet gott allting gott.

Fördriver lite tid på håltimmen.


Kan ju säga på en gång att dom här bilderna bara är från den fina delev av slottet i stort sett.
Slottet är faktiskt inte så fint invändigt som man kanske tänker sig, största delen består av långa korridorer med dörrar överallt dit dom flesta leder till studentrum, andra till kök och andra till vardagsrum, någon till tvättstugan och sen har vi ju ett antal toaletter och duschar också. Kanske lägger upp lite bilder på andra rum en annan dag.
För det här slottet är stort, jag har inte ens sett allt än. Nu ska jag springa iväg till samhällskunskapen!

10 days forecast


Soliga Belgien

Hellu whats up? Idag har jag ordnat så att jag kan göra mitt RK - prov på fredag förmiddag istället för på eftermiddagen, så då har jag hela eftermiddagen till att umgås med Viktor! Åh det blir så kuuul! :D ♥

Efter skolan när vi satt och åt mellanmål idag kom jag och Alex på att vi ville till Intersport så vi cyklade dit och jag köpte faktiskt nya löparskor efter att ha provat 4 olika storlekar och 3 par olika skor haha ja jag var nog lite omständig men till sist så fann jag det jag ville ha. Köpte mig även ett par träningsbyxor och därefter cyklade vi vidare till stora Carrefour, där hittade jag mysigaste filtarna så köpte två stycken, en som jag har hängt över min fåtölj nu så det är alldeles mysigt att sitta där nu och en som jag har i min chillsäng. Det gick åt mycket pengar men jag investerade dom på saker jag behövde så jag är nöjd.

3 dagar kvar tills Viktor kommer.. ååh ♥ Jag har nog aldrig varit borta från honom i mer än 10 dagar tidigare och nu har vi inte kramats på över 5 veckor så denna helgen kommer nog bli den bästa på länge!

Vi hörs.

refreshness

jag kan vara din vän när natten faller


Fynd från söndagsmarknaden

Halloj! Kom hem från söndagsmarknaden för ett tag sedan, jag & Linda hann hem till brunchen så det var skönt! Har fått i mig lite pannkakor med sylt nu. På marknaden (som förövrigt är stor som Ica Maxi's parkering hemma) finns mest antika möbler och grejer, väldigt mycket gammalt skit, en stor loppis kan man nog kalla det, men det slutade med att jag trots det lyckades bland allt skrot hitta något som föll mig smaken. Jag kom hem med en ny plånbok, ett par vita converse och ett fint antikt klockhalsband som egentligen skulle ha kostat 40 euro men sen visade det sig att kvinnan som sålde halsbandet var svensk och hon sänkte då priset till 20 euro men det tog fortfarande emot lite och tillsist fick jag det för 15 euro, så himla nöjd! Conversen kostade förresten bara 7 euro och plånboken 5 euro så jag gjorde ändå bara av med 27 euro idag och känner mig himla nöjd!

Imorse kollade jag hur mycket pengar jag hade kvar på kortet också och det visade sig att både min sista lön från sommaren och inackorderingsbidrag från kommunen hade kommit så jag kunde inte bli gladare.
Nu i eftermiddag är det plugg som gäller, har så sjukt mycket läxor nästa vecka!
Och på torsdag kommer Viktor! Åh det ska bli så roligt!




hej och hå, full rulle

Helgen som var så planerad.. trodde jag.
Efter att jag och mina vänner bestämt oss för att vara hemma i helgen och alltså inte ta permission för att festa i Bryssel och sova på hotell hade i varje fall jag bestämt mig för att denna helg skulle bli en ekonomisk helg, med andra ord - sitta hemma, äta gott ur det jag har i mitt skafferi, titta på tv, skriva brev och bara spara pengar till nästa helg då min älskade Viktor kommer.

Såhär blev helgen istället, jag följde med ut igår eftersom Christina (en norsk tjej från skolan) var ensam hemma och skulle ha lite förkrök hemma hos sig. Jag tyckte det lät himla trevligt att få komma hem till ett hus eftersom jag bara suttit på slottet i 5 veckor och faktiskt inte sett något annat hem. Så det var väldigt trevligt att följa med dit, jag fortsatte även mitt tänkande med att vara ekonomisk så jag sa att jag skulle vara nykter och spenderade faktiskt inte mer än 4.50 euro på dricka den kvällen.  Jag, Linda och Alex gick även hem istället för att ta taxin så där spar jag ännu mer pengar. Trots att jag fick springa runt och ta hand om folk i onyktert tillstånd så vart kvällen bra, det slutade med sockerpopcorn på mitt rum.

Idag hade jag och Linda hört något om att det skulle finnas sängar i källaren så vi sprang ner och kollade lite, det som står i källaren får man ju nämligen ta som jag berättat tidigare.. Och mycket riktigt, i källaren finns 2 sängar utan ben så jag och Linda bär upp dom på våra rum, dammsuger dom och får världens städkick och börjar möblera och torka rent överallt. Och juste sängen utan ben använder jag nu som en chillsäng, en liten myshörna där kan man sitta och ha det bra, då slipper man sitta i min säng och dra ner min bäddmadrass hela tiden, för det är bara jobbigt. Jag hittade dessutom en matta i källaren så nu har jag gjort jättemysigt på mitt rum, kanske lägger upp en bild någon dag.

Efter mellanmålet tog jag och Linda cykeln till lejonkullen (ni vet den som Waterloo är känd för, ni vet "slaget vid waterloo"..), alla hade talat om för oss hur långt det var dit så vi var inställda på att det skulle vara långt men vi kom ganska snabbt fram. Väl framme stod vi mellan valet att betala 4 euro för att få bestiga kullen och alla trapporna eller spara pengarna och säkert åka dit med skolan gratis någon dag, det slutade med att vi tyckte det var ganska värt 4 euro så vi tog oss upp för trapporna och njöt lite av utsikten.

På vägen hem stod vi mellan valet att äta middag på slottet eller köpa pizza. Det slutade med att vi åkte hem och beställde hemleverans av pizza och det var den godaste pizzan jag ätit i hela mitt liv.
Kvällen avslutades också med filmtittade i vardagsrummet med lite goa tjejer. Vi såg Burlesque, jag hade inte sett den innan men den var helt okej. Nu är klockan snart kvart över tolv och imorgon ska jag upp halv nio för att komma iväg till söndagsmarknaden, för den här helgen är vädret på vår sida 20° varmt och sol.

Vi hörs. ♥


Hungrig och slut i kroppen

Just kommit hem från en 2 timmars jogging/powerwalk/vanligpromenad runda. Jag och Linda sprang en ny väg (för mig) till stora Carrefour och sen hem igen den gamla vägen, är helt slut nu. Tog ett päron precis och nu ska jag duscha sen blir det lite plugg och så ska jag fixa min träningsdagbok.


En gammal godbit. Den här låten får mig alltid på bra humör.

Plugggg.

Tydligen inte sååå kul

Hm haha jag tror inte frågestunden var någon bra idé trots allt, ingen verkar vilja veta något så jag lägger den på hatthyllan men dyker det upp några frågor kanske jag svarar dom någon gång. Heh. Men ja så har ni frågor om något så ställ dom här → http://jenniferibryssel.blogg.se/2011/september/en-liten-fragestund-kan-ju-vara-kul-haha.html

Två timmars håla och fick brev av Viktor idag, jag fick nog hans före han fick mitt. För jag postade hans på torsdagen men såg i måndags att det låg kvar i "Mail Out" så troligtvis hämtade brevbäraren hans brev igår vilket betyder att han säkert får det imorrn eller på torsdag medans han skickade sitt i söndags och jag fick det idag höhö.
Aja det var kul i varje fall, älskar att få brev ♥ Postade lite vykort idag också, jobbigt att det ska vara så dyrt med frimärken bara :/ menmen.

Åt kyckling med ris, ananas och currysås till lunch, helt OK. Städaren ska städa idag också, skönt. Borde ta tag i och tvätta men skjuter upp det lite. Fick nya sängkläder igår, alltid lika härligt och sova i nybäddat. Nej jag har faktiskt inget vettigt och skriva så vi hörs när vi hörs.

bild från i torsdags när viggo hade lurat ut mig på äventyr för att jag inte skulle märka att dom andra var och handlade gosaker och present till min födelsedag på fredagen, haha dom är för gulliga mina vänner.

1698 km



Har spenderat sista halvtimmen den här kvällen på att skriva på vykort, skickar iväg dom imorrn ska bli kul och överraska lite folk! Nu måste jag sova. Vi hörs.

Marabou

Jag och Linda tog en promenad in till Waterloo i det fina vädret, vi gick till Gourmet som är en skandinavisk affären i Waterloo. Det slutade med att Linda köpte lite lösgodis och svensk mjukost och jag köpte en fridatidning och marabou digistive. Skulle velat haft en bättre tidning kanske men man fick ju trots allt ett puder med och dessutom så kan man alltid lita på fridatidningens horoskop haha. Men dyrt var det! Min 100 grams chokladkaka och tidning gick på 7.50 euro ungefär, hemma hade det gått på max 50 kr.

Nu undrar ni säkert varför jag köper svensk choklad när jag bor i Belgien och kan äta belgisk choklad men som alla vet, det smakar alltid bäst hemma.


En liten frågestund kan ju vara kul, haha.

Jag tänkte att det säkert är många som undrar och funderar på hur jag har det här nere i Belgien kanske?
Hur det kom sig att jag började på den här skolan i Belgien eller hur det är att leva på ett internat med 45 andra studenter eller om man längtar hem något eller kanske någon annan fundering? Jag vet nämligen inte vad andra som läser i min blogg skulle vilja veta så nu har ni chansen att ställa lite frågor höhö så lovar jag att svara på alla seriösa ting.


Fråga på så svarar jag när jag har lite frågor att besvara eller nått i den stilen.

Belgiska våfflor ♥


Dagen i bilder


I tidigare inlägg berättade jag om att jag och två kompanjoner skulle in till Bryssel idag eftersom det var "No cars day" och sagt och gjort. Det var en väldig trevlig utflykt, idag har jag sett mycket mycket mer av Bryssel. Tidigare när vi var i Bryssel shoppade vi mest men på söndagar är alla klädaffärer stängda så idag har jag sett mer utav staden. Vi var även till någon park där det fanns massa olika stånd med ekologisk mat och tvålar och annat kul.

Svar på kommentar



1. Såhär ser det ut för mig. Jag har inga problem med att se vad det står i varje fall.

2. Du behöver inte kommentera anonymt eftersom om du nu har problem med att se vad det står så tar jag gärna emot sånna kommentarer så att jag kan förbättra min blogg. Ska byta typsnitt nu så du också kanske kan se vad det står :) Tack och hej.

Musik i bakgrunden gör att jag blir lite mer effektiv


01.22

Idag hade jag inga planer för dagen men det slutade med att jag och Ellen gick till Quick och beställde varsinn milkshake sedan vidare upp till Waterloo Centrum och kolla efter mjukiskläder till Ellen, det slutade med att hon hittade mysbrallorna på H&M såklart, hööhö. Älska H&M ♥ därefter gick vi till Casa som är en inredningsbutik och där hittade jag ett fint ljusfat och en påse med doftljus samt två fotoramar (dom på nedersta bilden). Sedan mot Quick igen och äta lite mellanmål typ, hamburgare, pommes och dricka för 3.50 euro, bra pris. Och sist och störst blev det Carrefour där godis inför kvällen inhandlades!

Det vart en väldigt bra dag faktiskt. Nu på kvällen har vi tittat på filmerna "What a girl wants" och "Never say never" och jag börjar faktiskt tycka om Justin Bieber haha, man måste nog se den filmen för att ändra sina förutfattade meningar om honom. Heh.

Imorgon (idag) lutar det mot en trip till Bryssel där det ska vara en del event på gatorna eftersom det är "Car free sunday", här kan ni läsa om det http://www.brussels.be/artdet.cfm?id=4000 , ska bli trevligt värre! Jag tar såklart med mig kameran, ska försöka ta massa bilder så jag kan lägga upp i bloggen. Men nu är klockan snart halv två så ska gå och lägga mig och tagga inför morgondagen! Vi hörs.


2011 - 09 - 17




Ellen la upp fler bilder från gårdagen i hennes blogg. Kolla in den! http://mademoisellevanille.blogg.se/

Det är min födelsedag idag och jag har dom bästa vännerna.

Jag tror aldrig jag har haft ett bättre uppvaknande eller vad man kallar det. Imorse stormade mina 7 närmsta vänner in på mitt rum, dom hade fyllt ett fat med dom gosaker jag älskar mest! Jag satt bara och log och visste inte hur jag skulle tacka dom, på fatet fanns chocolatebars, kindermaxi och våfflor med smält choklad över. Dom här vännerna känner mig, det kändes direkt. Jag trodde aldrig jag kunde få en bättre morgon när Kristin plötsligt sticker fram ett guldpaket i min hand och jag öppnar det och inser att det är väskan jag kollade in på MANGO förra veckan. Jag köpte aldrig väskan då eftersom den kostade 50 euro och även om det är ett normalt pris för en väska så kände jag att det tog emot lite och att jag skulle tänka på saken. Men när jag insåg att mina vänner hade köpt väskan åt mig började jag gråta av lycka, jag har så fina vänner. Dom överträffade verkligen mina förväntningar. Tack Clara, Viggo, Anna, Klara, Kristin, Ellen och Linda!

Och dagen har bara börjat. Imorse blev det ändring av schemat så vi hade leadership imorse och nu har jag inte lektion förns kl 12.55 i eftermiddag. Ikväll äter vi middag på restaurang och sen blir det party hela kvällen!
Jag älskar livet.

Två ovanstående bilder är tagna från Ellens blogg.

Från början bestod detta fina fat av 9 våfflor, haha men dom gick snabbt åt.
Nu är alla borta.

Guldpaketet ♥

Vad ska vi ha för rubrik idag?

Idag var en bra dag, bildlektionen som jag fruktade var inte så dum i varje fall. Men bra på att rita kommer jag nog aldrig bli. Efter den lektionen slängde jag i mig lite mellanmål och sedan begav jag och Viggo oss ut på äventyr runt slottet. Kl 16.45 väntade en springtur med Linda, vi hittade en bra runda - mycket trevligt!
Därefter en dusch inte lukta usch står högt i kurs. Sen då?
Middag på slottet, goda potäter med god sås, revbensspjäll också men den som känner mig vet ju vad jag tycker om att tugga sådan mat. Omöjligt ju.
Därefter plugga med Gabbi eller okej jag fortsatte rita på min muskelknutte jag började med på bilden för det var läxa till nästa vecka. Därefter in på rummet och kolla facebook, blev sjukt upptagen med att skriva med saknade Elin och Viktor ♥
Kort efter kommer Clara, har knappt sett henne varken igår eller idag så kände att vi behövde prata massa.
Fick gulligt meddelande av min lillasyster på fb idag också, det gjorde mig glad.

Jag älskar mina vänner och min familj.
Imorrn blir jag 17 år. Det är sjukt att det bara var 17 år sedan jag föddes?!
Jag har troligen inte ens levt en tredjedel av mitt liv och det känns som jag har levt en evighet. 
Det jobbigaste är att tiden faktiskt börjar springa ifrån mig nu.
Jag vill inte bli gammal.
Fuck no.
Hörs.

Vad finns bakom muren Viggo?


Vi kom aldrig över till paradiset med en stor fet mur runt sig. Jag hatar den där muren. Den där muren sträcker sig säkert 2 mil runt någon rik människas tomt. Uäh blir arg när jag tänker på dom gånger jag lyckats fått en skymt över muren och det är så jävla fint där innanför?!

Jag och Viggo köpte även Singoalla på skolans cafeteria, det påminner mig om ett klassiskt svenskt kakfat.

Estetisk verksamhet

Dagarna går bara fortare och fortare. Av någon anledning missade nog brevbäraren att hämta min post igår som ska iväg till Sverige eftersom den låg kvar i "Mail-Out" boxen imorse. Men idag vid 11 tiden hade både mammas och pappas brev kommit iväg med posten eftersom dom inte låg kvar, så vi får väl se. Breven kommer troligtvis fram efter helgen, menmen.
Pappa vet inte att han ska få brev så det blir kul! Huhu.

Nej vad annars? Har bild om 20 minuter och ja det är ju ganska chill. Det sorgliga är att jag suger på att rita. Jag är på riktig D.Å.L.I.G. på att rita. Alla andra i min grupp kan rita utom jag. Förra veckan skulle vi alla rita av varandra och sedan satte vi upp bilderna vi ritat på väggen och jämförde våra bilder och det såg ut som att en 3åring ritat mina biler. Jag mår på riktigt dåligt av det så nej jag vet inte jag om tycker bild är så kul längre...

Tackochhej vi hörs.

För idag är det Elins dag.

Piffpoffpanghej. Inget särskilt som hänt idag tror jag. Så tänkte att det blir trevligare om jag berättar lite om min vän Elin. Idag är det ju den 14 september, det betyder att det är två dagar kvar tills jag fyller år. Nejdå förlåt. Det betyder att det är Elins födelsedag idag! Jag minns fortfarande första gången när vi prata om hur lika vi var och är varandra, det var vid klängställningarna på My's sida av skolgården. Och det var då vi hade fått fram den faktan att vi fyllde år två dagar efter varandra och vi lekte lite med tanken att vi kanske skulle ha legat på Akademiska sjukhuset vid samma tidpunkt 1994. Whatever det hör egentligen inte till det här inlägget utan jag vill bara gratulera en ut av mina vänner som faktiskt har kommit mig närmast under min livstid på den här jorden. Jag har berättat så mycket för henne och jag vet inte hur många gråter vi har gråtit inför varandra.
Just nu studerar Elin sitt andra gymnasieår på Svenska Skolan i Paris medans jag läser mitt andra år på den Skandinaviska Skolan i Bryssel. Tänk om vi hade vetat att det skulle bli så här för 6 år sedan? Det är egentligen helt sjukt när jag tänker på det.

Jag vill bara att du Elin ska veta vilken stor inverkan och betydelse du har haft i mitt liv. Jag älskar dig.
Jag hoppas du har haft den bästa födelsedagen idag! Jag vet hur jobbigt du tycker det är att inte bara få fira födelsedagen hemma där allt är som vanligt och du får fina presenter av dina föräldrar och mormor och farfar ringer och grattar dig. Dom kommer säkert förbi också. Jag är stolt över dig min vän som ändå tog chansen att plugga ett år utomlands för det är verkligen vad du vill men det är ändå något som känns så olikt dig, du är så bekväm hemma och har svårt för förändringar. Haha okej nu skriver jag bara lite efter vad jag vet och känner om dig, du kanske inte alls håller med mig haha. Hoppas du inte tar illa upp eller något bara för jag menar absolut bara väl. Jag tycker du är jättestark och modig!

Ska inte skriva för långt, ville bara skriva lite kort om hur mycket du betyder för mig.
Hoppas Johanna, dina nya vänner och värdfamiljen har gjort din födelsedag till den bästa!


GYM 2


Jag har alltid tyckt om septembermånaden.

Hej. Idag fick jag brev av min älskade mamma! Vet inte hur kul det var, jag har gått till "Mail In" - boxen varje dag i säkert tre dagar nu och bara väntat på att jag också ska få post! Så idag har jag skrivit ett brev till mamma också, ska posta det imorgon. Fast jag tror det är tråkigare att få brev av mig eftersom hon ändå har hunnit läst nästan allt i min blogg menmen. Idag har jag varit duktig. Jag har gjort rättskunskapsläxan, psykologiläxan och engelskaläxan. Nu har jag bara franskan kvar den här veckan. Tror jag? Kan vara så att jag har historiaprov imorgon också men isåfall blir jag lite arg eftersom det var sagt att vi skulle ha det provet förra veckan och jag därför pluggade på det förra veckan vilket betyder att jag inte minns det den här veckan eftersom jag har ett korttidsminne och pluggar bäst dagen innan. Men jag orkar inte plugga mer nu ifall det är så att vi inte har provet imorrn. Hur som helst har vi ganska mycket läxor här som ni kanske börjar förstå.

På fredag fyller jag år, jag glömmer det hela tiden. Men så påminner någon mig och jag tänker på hur kul det kommer bli. Blandade känslor eftersom jag inte är hemma i Sverige där jag vanligtvis hade suttit hemma hos pappa med min familj på 7 pers runt ett bord och jag skulle få den första tårtbiten och sen skulle tårtspaden gå ett varv runt bordet och när vi nästan fikat klart skulle jag få en säkert ganska dyr present och några små bra att ha presenter. Nu ska jag fira min födelsedag i Belgien utan någon släkting och med party inne i Waterloo på kvällen. Jag har aldrig festat på min födelsedag tidigare, det känns ju också rätt sjukt. Jag fyller 17 år. Det betyder att det är ett år kvar tills jag blir 18 år, vilket betyder att det bara är 3 månader kvar dit när jag kommer hem från Belgien. Jag vet inte om jag vill bli 18. Whatever. Det blir nog riktigt kul. Jag har mina vänner här och jag tror dom vet hur man gör min födelsedag till en bra dag. På fredag är det inte bara min födelsedag, på fredag är det också 4 veckor sen jag såg dom människor jag ska bo med ett år för första gången. Och DET ska firas.

Vill också skriva ett personligt meddelande till Clara här.
Clara, ditt rum blev jättefint idag. Jag tycker du har ett jättemysigt rum och jag tycker inte att du är dålig på svenska jag ville bara hjälpa till med ett stavfel. Hoppas du inte tog illa upp. Hehe ska nog gå ner till dig nu och sova med dig för att jag älskar dig så mycket. Heh vet att jag är sjuk för det är det du kommer säga när du läser detta. Hejdå.



Lärarna har stenkoll på mig.

Hej och hå, vet inte hur länge jag har suttit med designen den här gången. Men det hela slutade med att jag satt och googlade på gratis designer och så laddade jag ner någon så jag fick en bra grund sen har jag gjort om den massa.
Men jag är faktiskt nöjd nu! Den här dagen är verkligen sjukt seg, jag har inte gjort särskilt mycket alls mer än att gått till skolan och haft 2 lektioner, istället för idrott fick vi kolla på en fransk film idag men jag kan ingen franska så jag pluggade på min franskaläxa istället. Kändes smartare.  Borde skriva klart min psykologiläxa nu så ska väl göra det snart. Ska även duscha ikväll, borde springa också men jag skyller på min förkylning, det är bättre jag håller mig inne. Imorrn är det tisdag, det betyder att städaren kommer förbi men jag kan säga er att hon är en riktig slarver..
I pappret vi fick första dagen står det såhär ;

"Städning av studentrum av städerskan innebär följande
* Våtdammar alla ytor
* Tvättar handfat och kakel
* Dammsuger
* Våttorkar golv
* Tömmer papperskorg "

Ja okej dom tre sista kan jag hålla med om att städarskan gör men whaaat up med dom två första?! Våtdammar alla ytor? Tvättar kakel? Nej där kan jag inte hålla med om. Vet att mamma sitter och skrattar när hon läser detta nu men jag ska seriöst sätta upp en stor post it lapp på mitt kakel imorrn ock skriva CLEAN och rita en stor pil eftersom mitt kakel är ganska snuskigt i ett hörn. Jag vet inte vad det är eller kommer ifrån, har säkert varit där i några år nu eftersom vi precis har kommit fram till att städerskan inte tvättar kaklet.

Hur som haver. Jag och Clara har kommit fram till att vi har alldeles för mycket läxor, nästan så att det är oacceptabelt. Vi funderar på att klaga lite men vi får se när vi orkar det. Har märkt att lärarna här är stenhårda också, när jag loggade in på schoolsoft för några dagar sedan ser jag att min engelskalärare har givit mig en varning på min närvaro en lektion och lämnat kommentaren "Very tired". Nu vet jag i varje fall vilken lektion jag inte får gäspa på.

Tack och hej.

En helt vanlig söndag.

Nu ska jag springa ner till Clara och tagga inför kommande skolvecka, inatt blir det sleepover.

Tog cykeln till en marknad idag, köpte 2 väskor. Förövrigt var marknaden ganska dålig.

Utsikt från mitt rum.


Och världens gulligaste par typ.

Jag saknar dig min andra hälft ♥

18 dagar kvar tills vi ses! Kan inte längta mer ♥


What if god was one of us?

Klockan är halv två och jag och mina kompanjoner kom hem för ett tag sen eller typ en timme sen.
Det blev en sjukt bra kväll. Säkert mycket bättre än vad kulturnatten i Uppsala kunde erbjuda idag. Nej skämt åsido men jag älskar Belgien och känslan av att verkligen leva livet. Hoppas ni hemma i Uppsala har haft det lika bra som jag, jag saknar er och ibland tänker jag faktiskt på er.

Men nu efter ha suttit själv på mitt rum en halvtimme och jag helt plötsligt börjar lyssna på Coffey Anderson, inser jag hur mycket jag saknar kyrkan och hur mycket lagunda församling faktiskt betyder för mig, hur mycket taizéresorna har betytt och hur mycket sommarkyrkan och alla härliga läger jag faktiskt varit på betyder för mig ♥


Ett hjärta till denna bild från sommaren, stor kärlek till veckan i taizé

Nu borde jag verkligen sova, vi hörs! Glöm inte att lyssna på låten puss .

Gratis glass? Javisst!

En trevlig dag in till Waterloo City blev det idag med dom bästa hihi ♥

Varm dag!

Yes nu drar vi ner på stan i Waterloo och kanske tar en fika eller något,
jag som trodde sommaren var över?


friendship


Jag gillar Brügge.

Idag har jag tagit mig upp för 366 trappsteg.. för den här utsikten.
Det var faktiskt ganska värt det. Men trapporna var sjukt smala. Det vart lite problem när man mötte någon som skulle ner. Fanns hur mycket söta chokladbutiker som helst i Brügge också, det var en typisk turiststad. Riktig mysig. Nu har jag inte tid att skriva så mycket mer ska ner och mysa med dom andra, dom flesta är ute och partar idag men vi var några stycken som var trötta och sugna på myskväll idag så det blev en hemmakväll helt enkelt. Vi hörs.


belgium has beatiful streets


Square d'Argenteuil

Hittade en jävligt bra bild på mitt nya hem på google maps så delar just nu med mig av den, jag har alltså inte tagit bilden.

bra och dålig nyhet

Tjaaaa. Alltså så här är det jag har en bra nyhet och dålig nyhet. Den dåliga nyheten är att jag, Linda och Clara cyklade till Carrefour idag och jag behöver väl inte köpa så mycket tänkte jag? Nehe.. kom hem med lite för mycket gott och lite för lite pengar. Den bra nyheten är att jag faktiskt tränar sjukt mycket här. Jag springer minst sagt varannan dag nästan och på idrotten kör lärarna slut på oss verkligen! Mitt mål är nog att komma hem och känna att man har gått plus minus noll. Det skulle vara rätt najs, tänk och kunna överleva ett år i Belgien utan att gå upp i vikt? Fast det låter ganska omöjligt hehe. Tror inte jag kommer röra på mig lika mycket i vinter. Behöver dessutom ordentliga tränngsskor, har ju bara inneskor nu hehe.
Aja ska inte skriva för mycket om träning och mat nu..

Imorgon är det klassresa som gäller, alla gymnasietvåor ska till Brügge nämligen. En mysig stad vad jag har hört. Jag tar självklart med mig kameran, får hoppas att vädret är på topp också!
Så lovar jag er massa goa bilder senareee. Vi hörs när vi hörs.

Lite random partypics från mobilen - jag gillar dom.

next up

cykeln till carrefour

Smycken från forever 21


På tal om hard work..

Och jag lovar er att det kommer att komma mer. (Ho) står för homework, (Te) för test och (Pr) är för project, typ grupparbeten med powerpoints och sånt.. Så jag det är lite mycket nu, kan ju säga att psykologi läxan inte står med här heller. Nej jag får nog lägga i en växel nu.


Hard work

Nu äntligen har jag blivit nöjd med min design. Har suttit några timmar heheee.
Såhär ser den ut på min dator. Hoppas den är lika snygg på eran dator. För visst blev det ganska bra?


Djungelvrål och salta nappar

Gårdagen var en bra dag. Jag satt ingenting vi datorn igår faktiskt - sååå bra var den. Tiden räckte inte till liksom. Slutade skolan så tidigt som 13.40 igår faktiskt. Då begav jag mig hem och nya sängkläder fanns på mitt rum så jag bäddade och passade även på att städa. 14.40 var jag, Kristin, Gabbi och Alexandra på väg till stora Carrefour i regn. Men vädret vände snabbt och skinande sol lyste på himlen. Efter 50 min var vi framme och jag köpte bl.a. en vas och lite stenar och ett ljus så har gjort det lite trevligt på mitt rum nu.
Vi tog taxin hem och väl hemma skulle jag få ett av Kristins skrivbord så då behövde jag ju bli av med mitt gamla fick hjälp av mina fina vänner att bära ner det jättetunga skrivbordet till källaren. Från mitt rum till källaren är det typ 7233384023 stycken trappor så ja det var tungt.

Nere i källaren ställer man ner saker man inte vill ha i ett litet förråd så vi passade på att kolla oss runt och hittade ett kylskåp trodde vi tills idag då vi insåg något helt annat. Kylskåpet hade vi ställt in hos Kristin och hon ställde in sina burkar med cola där. Gabbi som delar rum med Kristin hade hört hur det lät som att någon dunsade på nedervåningen och hon trodde ett tag att det spökade. Imorrse insåg vi att kylskåpet var en frys och Kristins colaburkar alltså hade typ exploderat inne i frysen heheee. Ja det var lite kul. Jag älskar att jag skriver allt i detalj typ för alla bryr sig så mycket liksom. Not öööh.

Bild från gårdagen då vi mös lite i mitt rum. Alex hade bakat en såndär färdig kaka som man bara slänger in i ugnen och köpt vispgrädde så vi hade det väldigt trevligt.

Nu ska jag springa ner till Clara och se vad hon gör.
13.45 är det dags för lite samhällskunskap igen!

Vill ni förresten skicka brev till mig får ni väldigt gärna göra det!
Jag gillar brev! Addressen till mig är;

Jennifer Widén
Square d'Argenteuil 5
B-1410 Waterloo
Belgium

___


Bryssel visade oss vad värme var för något.

Lördagen innebar shopping i Bryssel. Tåget var billigt 4.20 euro tur och retur. Först var jag förvånad över priset men efter att ha satt mig på tåget var jag inte lika förvånad. Tågen här har långt kvar i utvecklingen. Det var säkert över 30 grader ute igår och att sätta sig på tåget trodde jag inte skulle bli värre men det blev det. På tåget fanns ingen luft och värmen stod stilla. På det här tåget fanns inget som hette air condition det är jag rätt säker på. Men dagen blev trevlig trots att den mesta tiden spenderades på Forever 21. Älskar den butiken, och det var även bara där jag inhandlade något. Köpte en shortsdress, ett korshalsband och två ringar men var nära på att köpa alla smycken som fanns.. åh måste dit snart igen! Kan lägga upp bilder på vad jag köpte i nästa inlägg kanske.

Vi var hemma till middagen och efter den hade jag och Ellen lite spring kvar i benen tydligen eller så var det bara tanken på Ben & Jerrys som inte kunde motstå oss. Vi tog nämligen cykeln till Carrefour och köpte en varsin Ben & Jerry samt en till Kristin hemma på slottet, fan va gott det var.

Nu sätter jag stopp här så får ni slänga ett öga på bilderna här nedan.


Sweet home Waterloo

Har haft fullt upp senaste dagarna så har därför inte hunnit blogga men vad betyder det då? Jo att jag har massor att blogga om nu.. trullululu.

I fredags drog vi ut, hela kvällen började med en besvikelse eftersom La Pomme var fullt, jag som hade sett fram emot den trevliga uteserveringen där. Vi drog alltså vidare till Snug och där satt jag lite bitter en stund men efter en persikaöl så var livet lite bättre och vi drog vidare till Touch Down, där känner man sig hemma. Jag gillar Touch Down, en varm sportbar med bra musik, toaletter och drinkar. Fredagskvällen blev en riktig bra kväll tillslut och vi drog vidare till både Cocktailbar och Havanna Club men det slutade så klart med att jag och Clara satt på Touch Down och talade om hur mycket vi älskade varandra och grät lite över tanken att vi skulle lämna varandra på höstlovet, jullovet, påsklovet och slutligen sommarlovet. Clara förstår mig, jag förstår henne och efter 2 veckor på ett slott har vi berättat allt för varandra och vi har gjort allt in för varandra. I fredags kväll sa vi det inför varandra, här är vi bästa vänner och jag blir helt glad när jag tänker på hur störda vi är tillsammans.

Och när Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama spelades ut i högtalarna på Touch Down kunde jag inte mer än att älska livet. Fredagen den andra september är en dag att minnas.


Kvällspromenad

From the frontside.

From the backside.

School.

-

Chiddy Bang – Bad Day

40 day dream

Tjenixen. Vet att jag inte bloggade så mycket igår men det är för att det är tråkigt att blogga när jag inte har några trevliga bilder att dela med mig av. Igår hade vi lektioner som vanligt, jag börjar faktiskt tycka att det är kul att gå till skolan nu. Är lite för trött varje morgon bara, eller har lite svårt att dra upp mig.. Idag vaknade jag kvart i åtta och fick lite panik men det gick bra, fick springa ner till frukosten och sen upp och fixa mig till lektionen som började 8.15. Problemet är att jag sover för lite tror jag, men det händer så mycket här och man vill ju inte missa något liksom? Så jaa det blir ganska sent på kvällarna, brukar hänga med Clara och Viggo som är duktiga på att vara uppe till 12 på kvällen nämligen men ska ändra på det en vacker dag.

Igår slutade vi i varje fall 14.25, väldigt skönt. Jag, Clara och Viggo degade tills klockan 17 då det var bestämt att vi skulle ut och springa. Det slutade med att Viggo sprang lilla rundan medans jag, Clara, Ellen och Linda tog världens längsta powerwalk. Vi gick i över 2 timmar, riktigt hurtiga var vi och långt gick vi. Över 1.5 mil säkert. Men mycket fick vi se, finaste husen, fälten och skogarna. Träden är så sjukt höga här, känns verkligen som att man är i någon tropisk regnskog eller något när man knatar genom skogarna.. om man bortser från luften här såklart.
När vi kom hem var benen helt slutkörda i varje fall, vi var så glada när vi såg slottet och fick godaste middagen på det. Älskar maten här ♥

Nu har jag i varje fall 1.5 timmes håla, så har stoppat in lite tvätt i tvättmaskinen och ska ha estetisk verksamhet för första gången om 40 min! Det ser jag fram emot, hoppas vi gör något kul. Jag har aldrig varit bra på något estetiskt men det kan väl inte gå så snett eller?

På lördag ska det tydligen bli 24° och då ska vi nog in till Bryssel och shoppa lite, hoppas jag inte glömmer kameran då. Vi hörs.

Två bilder jag snodde från Ellen ,
bilderna är från i förrigår när vi gick till Carrefour och inhandlade lite bra-att-ha-prylar.

RSS 2.0